Ga zitten, ik maak een foto van je! (140 woorden augustus 2019)


“Ga jij hier zitten, dan maak ik een leuke foto van je!”

Wat een feest, deze vakantie in IJsland! En nu staan we bij een van de krachtigste watervallen!

“Pas nou op, ga niet zo op dat randje staan, straks val je!”

“Stel je niet zo aan, ga gewoon zitten, ik maak die foto. Oh wacht, je capuchon zit raar”.

Met een ruk zie ik de vrouw de capuchon van haar man zinloos netjes recht trekken.

Ik sta geërgerd naar de vrouw te kijken, die, zoals zovele toeristen over het veiligheidstouw is gestapt, om die ene foto te maken van haar man. Ik kan het niet laten en maak een foto van haar domme actie. Haar motiveert het te vragen of ik een foto van hen beide maak…..

Ik zag haar tuimelen toen de rand afbrak, ze is nooit teruggevonden.

Dit verhaal past met gebruik van het in stukken gehakte woord waterfeest en het gebruik van exact 140 woorden in de augustusuitdaging van Frutselen in de marge. Tot aan de laatste zin is het verhaal echt gebeurd.

Gelukkig is de vrouw niet gevallen. Enkele minuten na het nemen van deze foto brak er een stukje verderop een enorm stuk rots af en stortte met veel lawaai naar beneden.....!