Hangers met encaustic en resin, werkjes van de dag 13-5-2019


Soms krijg ik een verzoek waar ik even bij moet zoeken hoe ik dit kan uitvoeren, óf ik het uit kan voeren.

Zo had een vriendin een mooie hanger gevonden en wilde daar graag een stukje encaustic art van mij in, liefst onder een cabochon. Maar hoe ik ik zocht: ik kon geen passende cabochon vinden, dat wil zeggen: geen glazen, zonder al kleur erin. Dus ben ik gaan denken hoe dit op te lossen, en de oplossing werd: resin, ofwel giethars.

Het duurde even voor ik eraan toe kwam, maar gisteren was het zover. Ik had de inhoud al een tijdje klaar, maar het op maat maken was even een gedoe-tje, en toen kwam het spannendste onderdeel: het gieten van de hars.

Het is maar goed dat Yoors geen geur verspreid, anders zou je nu direct deze blog sluiten :-).

Maar het resultaat is dusdanig dat ik denk dat dit een vervolg graag krijgen, ik heb nog genoeg hars over......

Het is mijn gewoonte meerdere objecten te maken, zodat de ontvanger kan kiezen. En vervolgens hield ik giethars over, die ik heb gebruikt om sleutelhangers te vullen: een kunst op zich....

Het is even wat werk, maar ik ben zeker niet ontevreden over het resultaat :-)

De hangers liggen nu uit te harden (dat duurt een kleine week), en gaan dan voor het keuzemoment naar de ontvanger, spannend.....!

Ook vertellen over je hobby?

Maar nog geen Yoors-lid?

Je kunt je aanmelden door hieronder op inloggen te klikken.