Review : professionele kwaliteitskoffie in je eigen keuken.


Soms ben ik toch zo'n gelukzak. Ik mag namelijk een koffietoestel uittesten. En niet zomaar eentje, het gaat om de EQ500_TP503R09 van Siemens.

homemade

Bij het in ontvangst nemen van de doos, werd me al meteen duidelijk dat dit een groot toestel was.

Het was even zoeken waar ik hiervoor een plaatsje in mijn keuken zou vinden. Een keuken waar al heel wat toestellen een plaatsje gevonden hebben.

Na het vinden van dat plekje , werd me meteen een tweede nadeel (toch wat mijn keuken betreft) duidelijk : ik heb hangende keukenkasten, waardoor ik de bovenkant van het toestel niet zo vlot kan bedienen.

De bonen moeten bijvoorbeeld aan de bovenkant bijgevuld worden. Hier is ook een plekje voorzien om je glas op te warmen bij de melkkoffies.

Dit is dus onbruikbaar omdat het glas er niet kan op staan, vanwege de hoogte. Het toestel is moeilijk te verplaatsen, want het staat op zuignappen.

Maar dit zijn allemaal eerder technische bijkomstigheden.

De koffie dus... En hier heb je heel uitgebreide mogelijkheden : espresso, coffee crema, latte macchiato, cappuccino ... Elke koffie is regelbaar qua sterkte en volume , grote of kleine koppen, één of twee, met gemalen koffie of vers gemalen bonen. Alles kan met simpele bediening van knopjes. De hoogte van de plek waar de koffie uit komt, is makkelijk verstelbaar, zodat elke kop of mok er onder past.

Hier wordt ondertussen door alle gezinsleden druk getest. De smaak van je koffie (en of je die lekker vindt) hangt natuurlijk sterk af van de kwaliteit van je bonen. Wij gebruiken momenteel bonen van Starbucks. Daar heb je oneindig veel soorten van.

Hier vind je een filmpje van hoe we de latte macchiato maken. Stap voor stap zie je op welke knopjes we drukken. Het schermpje bovenaan het toestel vertelt je wat je precies doet :

Telkens als je het toestel uitschakelt, wordt er gespoeld. Zo blijven de leidingen proper. Ook het melkslangetje (zie video hierboven) kun je erg simpel laten schoonmaken door de machine zelf. 
Telkens je het toestel inschakelt, komt er ook eerst een korte reinigingsbeurt, zodat je koffie geen vreemde smaakjes uit stilstaande leidingen kan hebben. Hier is een ruime lekbak voor voorzien, die je natuurlijk af en toe eens dient te ledigen.

Enkel koffie van de beste kwaliteit dus.
Ik voel me een barista in mijn eigen keuken !

homemade