Z
De vuile streken van Finqus | The Original Enrique

De vuile streken van Finqus

Een vos verliest wél z'n haren...

Sinds 2009 zit ik in een 'ongelukkig huwelijk' met Finqus, de voormalige DSB-bank. Of een onderdeel ervan... Tja, hoe ze die constructies maken is mij niet duidelijk maar wel duidelijk is dat hun werkwijze nog altijd dubieus te noemen is.

Voor mijn belastingaangifte, stuur ik altijd jaaropgaven mee. Alle relevante banken/bedrijven/instellingen, sturen deze altijd netjes toe per post of digitaal. Behalve Finqus dus. Elke drie maanden sturen zij per post een rekeningoverzicht. Ze weten ook dat ik de jaaropgave zéker wil hebben en dus maken ze hier misbruik van...

Hoe gaat Finqus te werk:

Zoals in de afbeelding te lezen is, moet ik eerst een account aanmaken. Daarvoor is mijn e-mailadres en mobiele telefoonnummer nodig. Dus die gegevens hebben ze dan ook. Vervolgens staat onderaan de brief te lezen:

"Let op. Uw e-mailadres en uw 06-nummer kunnen ook worden gebruikt om contact met u op te nemen."

Alsof je keus hebt... Ja, een slechte. Dit is pure chantage! Ik heb er voor gekozen om géén jaaropgave te vragen op deze manier maar het laatste woord is hier nog niet over gezegd. Ik overweeg dit door te sturen naar een consumentenprogramma of elders. Eerder heb ik meegemaakt dat ik zelfs op mijn werk ben gebeld, meerdere malen zelfs. Mijn mobiele nummer is voor familie en vrienden en niet voor een dubieuze instantie als deze. Ook mijn e-mailadres geef ik niet aan iedereen.

Finqus

Wordt ongetwijfeld vervolgd!


© 11-03-2020 Blog, titel(s) en tekst(en) van/door: © The Original Enrique Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Image by Andrew Martin from Pixabay. Tags: #Finqus#dsb#dsbbank#privacy#malafide#chantage#jaaropgave#jaaropgaaf#belastingaangifte#klacht

Verwante artikelen:

Finqus
Share
DM