Samen: Rondje buren (5) 'Gardengate' nadert zijn einde...

Samen: Rondje buren (5) 'Gardengate' nadert zijn einde...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling


Het vorige deel:

De donkere wolken trekken langzaam weg...

Veel is er gebeurd de laatste tijd, tussen de buren en mij en de hele kwestie is ook in mijn blogs aan de orde gekomen. Het hele gedoe heeft z'n weerslag op mij gehad, dat hebben mijn vrienden op Yoors wel meegekregen. Ook mijn schrijfpartner Kitty heeft veel te stellen met haar buren, vandaar dat we ook hierin vaak samenwerken, door middel van een re-post, een 'deelblog' of een link over en weer. Zo ook in dit blog.

Vandaag, 01-06-2018 krijgen mijn buren de sleutel van hun nieuwe woning, zij verwachten binnen enkele weken op hun nieuwe adres te wonen. Maar sinds het vorige deel en nu is er nog wel het één en ander gebeurd en gezegd. Ook zou ik terugkomen op een heftige periode in mijn leven, wat iknog niet goed kan op dit moment merk ik... Maar goed, daar komt 'ie dan... 

Let op: (Het begin van) onderstaande kan als schokkend of confronterend worden ervaren!Om kort te gaan; in 2014 heb ik een suïcidepoging gedaan. Voorafgaand hebben mijn buren mij in nood en tijdens angst- of paniekaanvallen opgevangen, wanneer ik daar aan de deur kwam. Zij zijn dus goed op de hoogte van mijn ziek zijn en waar ze toen mijn vertrouwen hadden, werd dat onlangs meerdere malen beschaamd; de laatste keer weliswaar naar aanleiding van een provocerende uitspraak van mij. Na het gesprek tussen de buren en ons, ontdekte ik -naast dat hun beredeneringen heel krom waren- dat buurman ook meerdere malen op een gemene manier had gelogen. Dat wou ik even laten voelen door hardop in de tuin te zeggen dat het toch wel erg vervelend is als mensen liegen. Fout! Had ik niet moeten doen, ik weet 't. Maar de prijs daarvoor heb ik betaald.

De volgende ochtend sprak de buurman de legendarische woorden uit Shakespeare: "To be or not to be, that's the question". Met heel overdreven, een Engels accent, heel langzaam en erg duidelijk. In eerste instantie schoot ik in de lach. 'Heb je niks beters', dacht ik... totdat ik ging Googelen naar de hele context van die zin. Dat ging dus over de depressieve 'Hamlet', die zich afvroeg of het beter was om te blijven leven of er een eind aan te maken. (Klik HIER voor dat artikel op Wikipedia.)

Deze opmerking vond ik zo walgelijk en laag bij de grond en was Absoluut het dieptepunt van deze hele burenruzie. Mijn vertrouwen dat ik in hun had gesteld destijds, toen ik zó in nood zat en zó ziek was... Maar goed, ik had het zelf uitgelokt. Vervolgens ben ik aan mijn kant van de schutting hun klimop weg gaan halen, elke dag een beetje, twee dagen lang. Maar ook elke dag werd er een inspectierondje gehouden door buurvrouw, wanneer ze van haar werk kwam. Dit leverde wederom commentaar op, omdat zij dit snoeien zagen als provocatie en omdat de schutting kennelijk over de gehele lengte aan beide zijden van hun was, ondanks dat ik 'm betaald had en hij voor het grootste deel op mijn helft staat.

Wat hun overweging is geweest weet ik niet maar in elk geval; na mijn tweede rondje 'onderhoud' en de daaropvolgende heisa, keek ik na het avondeten naar buiten en de klimop was helemaal verwijderd. Raar, ik had echt niet het gevoel dat ik 'gewonnen' had of zo en voelde zelfs met hun mee. Maar ik heb er zo'n diep respect voor dat ze kennelijk over hun eigen schaduw heen konden stappen en de overlast weg te nemen.

Op mijn beurt heb ik plaats gevonden in mijn hart om ze te vergeven, terwijl ik dacht dat ik niet meer tot zoiets in staat was. Door het leven wat ik geleefd heb ben ik immers verhard, gekwetst en ik dacht een rancuneus persoon te zijn geworden. Maar ik heb ze bedankt, weliswaar via mail maar als daar een positieve reactie op komt, hoop ik ze vandaag nog persoonlijk te kunnen feliciteren met hun nieuwe woning.

Na 10 jaar, waarvan sinds 2014 weinig contact, scheiden na een turbulente laatste periode hier onze wegen... Daar heb ik pijn en verdriet van en ik denk zij ook... Daarom heb ik als slot van 'Gardengate' een Rondeau gemaakt, in samenwerking met Kitty. Weer een hoofdstuk bijna afgesloten in mijn leven...

(Zie link onder)

© 01-06-2018 Copyright; Blog, titel(s), tekst(en), Rondeau en Header door: © Just you and me   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Overige afbeelding(en) afkomstig van: Pixabay. Bij schending van het/de Copyright(s) worden passende maatregelen genomen. 'Special thanks' voor de Separators van en door: 'De Knutseljuf Ede'.

Rondeau: 'Een verre buur'.   In samenwerking met Kitty. (Binnenkort!)

Aanverwant:

Handmade separators door: 'De Knutseljuf Ede', waarvoor Hartelijk dank!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Je kunt iemand altijd feliciteren met een nieuwe woning. Persoonlijk vind ik de uitspraak van de buurman niet kunnen... ik had hem ook niet gegoogeld. Die klimop is hun niets waard want zij vertrekken. Nemen zij de schutting nu ook mee als deze van hun is? Wat aan jouw kant staat is van jou (klimop)... liep buurvrouw door jouw tuin om te inspecteren hoeveel klimop er weg was?
Ik vind het een raar verhaal, maar ben blij dat jij je beter voelt.
| 10:31 |
Ja, dat doe ik misschien nog wel. Maar niet persoonlijk maar met een kaartje. Zij wil immers nog altijd niet met me praten dus geen behoefte aan persoonlijk gedoe. Nee, ik vond het een walgelijke uitspraak, ik het het idd. niet moeten googelen. Dat heb ik gedaan denk ik om zeker te weten wat hij bedoelde en 'wat voor vlees ik dus in de kuip heb'. Nee, de schutting heb ik volledig betaald en juridisch gezien is deze van beiden. Dus die gaat echt niet weg. Nee, buurvrouw liep door haar eigen tuin, anders waren de rapen helemaal gaar geweest, haha! Her en der trok ze wat klimop terug om te kijken of het gesnoeid of bruin was. En dat was ook zo, alles wat er bij mij doorkwam had ik afgeknipt en met azijn 'behandeld'. Hoeft ze niet kwaad over te zijn. Het is al met al ook raar maar nog een kleine 2 weken, dan zijn ze weg.
| 13:50 |
En nu op naar een nieuw tijdperk, hopelijk met aardige buren. 
| 00:20 |
Dat hoop ik idd ook Jolande, dank je wel!
| 01:08 |
ontroerd en dankbaar hoe dit nu  uiteindelijk is verlopen en dat jij ook je schaduw kon aankijken, trots op je
Dan hoop ik dat er ook weer meer zon aan je horizon amg komen, liefs
| 10:31 |
Dank voor je medeleven en je compliment! Dat hoop ik ook idd. Knuff
| 23:18 |
Wat heerlijk om te lezen; eind goed, al goed. Nu lekker genieten van je tuin en hopelijk komen er gezellige, lieve buren naast je wonen. Het is je erg gegund 😘
| 18:00 |
Dank je wel! Ja, ik denk dat we allemaal toch nog ons beste beentje voor hebben gezet. Dat hoop ik ook idd haha. 💜
| 21:59 |
Ik hoop oprecht dat je nu hele fijne en leuke buren krijgt.
| 10:29 |
Dank je wel Eric! Hoop ik ook, haha. 😉
| 12:44 |
Jammer jammer allemaal. Maar goed helaas werkt het zo in het leven, maar dan toch liever een straat verderop zodat je er geen last van hebt. Oh wacht..... dat gaat ook gebeuren.

Mooi dat je er nog bent goser. Zal niet makkelijk geweest zijn 14 jaar geleden. Allesbehalve. Ik hoop wel dat je solide mensen om je heen hebt mocht het leven weer teveel voor je worden.

Voor nu denk ik dat het voor jou fijn is dat je het toch een plek kan geven deze situatie met de buren.
| 23:00 |
Dat is ook wel zo en ze gaan gelukkig verder dan een straat verder, haha.

Was 4 jaar geleden, in 2014 maar sindsdien heb ik niet het idee dat het veel beter is geworden. Maar er is nog wat hoop...

Ja, dit is eerst voorbij, weer afwachten wat er nu in komt maar dat is van later zorg...
Dank voor je mooie reactie Marion!
| 23:38 |
Ach ja, 4 jaar.... slip of the finger op mijn toetsenbord ;-)

Ik hoop inderdaad dat die hoop ook wat oplevert en je weer een stapje verder kan komen. Wel in blijven geloven.........

❤️
| 23:45 |
Kan gebeuren, haha. Ja, ik hoop het ook. Hoop doet leven zegt men! 😉
❤️
| 23:57 |
Fijn dat deze buren weg gaan en ik begrijp je toch wel dubbele gevoel erbij. Ik hoop dat er hele lieve en betrouwbare mensen naast je komen wonen nu.
| 16:31 |
Ja, het is heel dubbel maar toch beter zo. Dat laatste hoop ik ook, haha.
Dank je wel Alie!
| 23:39 |
Hm, laaghartig van buurman. Ik duim voor leuke nieuwe buren!!!
| 12:09 |
Ja, dat verwachtte ik niet van hem... Alleen leuke buren zijn welkom, haha!
Dank je wel!
| 13:51 |
Jammer, erg zelfs dat het voor jou zo zwaar moet zijn dat je die stap genomen hebt, gelukkig kun je dit nog schrijven.
Probeer het nu los te laten, je hebt je positieve zegje gedaan en begin nu met uitzitten van de resterende tijd.
Hooi je taai en probeer de zon weer te zien. Dikke knuffel.
| 22:30 |
Ja Albert, gelukkig ben ik er nog! 😉 Nu kan ik dit in elk geval loslaten want ze hebben ook werk in het andere huis, er zullen ongetwijfeld dingen geregeld moeten worden dus hier zullen ze steeds minder vaak en korter zijn.
Dank je wel Albert!
| 22:45 |
Ze zullen er zeker al minder zijn. Ik ben zelf bezig met ons nieuwe huisje en daar gaat veel tijd in zitten en Yoors is even helemaal een tussendoortje.
Maar komt goed zeg ik altijd.
| 23:04 |
Dat is ook zo ja en gaat het allemaal goed? Ja, andere dingen moeten dan even wijken, niks mis mee ook.
| 23:22 |
Gaat prima, vanmorgen een gesprek gehad met een aannemer voor de dingen die ik niet kan of wil doen. Ze moeten opschieten anders kan ik niet verder :-)
het is wel 90 km enkele reis iedere keer.
| 23:45 |
Ja, dat zijn wel kilometers dan en tijd en geld natuurlijk. Het is wel fijn als ze wat opschieten ja, haha!
| 23:59 |
Ongeveer 1 uur en een kwartier rijden, auto loopt 1 op 16 op benzine, helaas niet op water :-)
Iedere keer als ik ga klussen neem ik al spullen (die hier niet noodzakelijk zijn) mee die kant op, dat scheelt weer met de verhuizing.
Heb ik er nu een bed staan, kan dan ook een nacht overblijven en dan meer werk verzetten met minder kosten. Zeker handig als de bouwvakkers komen en vroeg beginnen.
| 08:29 |
Dat is wel slim inderdaad. De benzineprijs gaat hier 's zomers altijd omhoog, ik denk nu ongeveer E1.65/liter, bij jullie wat goedkoper denk ik? Maar goed, met veel km's... De mijne rijdt 1 op 10 op z'n gunstigst, haha!
| 13:24 |
Hier nu 1,50 per liter euro 95.
Goedkoper dat wel, maar het minimum loon is dan ook maar 500 €
| 15:25 |
Ja, nog niet eens zoveel goedkoper. Volgens mij scheelt het ook veel met Spanje. Ja en 500€ is ook niet veel idd.
| 17:53 |
De meeste halen net 700 €
| 18:53 |
Dan is het te hopen dat het leven daar niet al te duur is.
| 21:38 |
Het welvaartsniveau ligt een heel stuk lager dan in Nederland.
| 21:39 |
Ja, we zijn hier eigenlijk ook wel heel erg verwend, al hebben we dat soms niet door. Tenminste, de meesten. Ook in Nl is er wel armoede...
| 21:53 |
Nou was ik al emotioneel sinds vanmiddag, maar als ik dan lees wat die buurman je heeft aangedaan............... dan springen toch echt ook weer de tranen in mijn ogen. Wat een lage streek en zo diep onder de gordel 😢 Gelukkig heeft het verhaal momenteel bij jou een goed einde en komt er binnenkort een nieuwe start met nieuwe buren. Laten we positief blijven en ervan uitgaan dat het toffe buren zullen zijn. Jammer dat een burenvriendschap toch ineens zo kapot kan gaan! Liefs van mij kanjer xxx
| 20:10 |
Ja, ik weet wat je bedoeld Diaantje. Die dagen heb ik ook en toevallig ook vanmiddag en vanavond. Maar het zegt wat over hem besef ik en daardoor raakt 't mij minder. We gaan inderdaad weer van het goede uit en ik heb ook weer lessen kunnen leren door dit alles.
Zeker jammer maar alles stond sinds 2014 al op een laag pitje, dus dat verlies heb ik wel al deels verwerkt. Bij deze wil ik het glas heffen op een lange leegstand, haha! 🍷Proost! 😉 xxx
| 21:05 |
Ik hef met je mee 🍷😘
| 21:41 |
Hahaha! 😉😁
| 22:04 |
Ik hoop dat de nieuwe buren je wat meer zullen respecteren en de rust zal weerkeren.
| 18:52 |
Dat hoop ik ook Peter, ook mag het eerst nog wel leeg staan, haha. Dank je wel!
| 19:19 |
Eens met Hans: in deze situatie is refereren naar Hamlet, (to be or not to be) een misselijke streek!
Nog eventjes dan ben je van hen af!
| 17:50 |
Vind ik ook Soberana, gelukkig zegt dat iets over hun en niet over mij. Jammer dat het zo moest gaan al met al. Nog even doorbijten ja, haha. Dank je wel!
| 19:18 |
👍❤️
| 19:34 |
❤️😉
| 21:06 |
Fijn om te horen en ben benieuwd naar de Rondeau. 
| 17:35 |
Dank je Miranda, die Rondeau komt er aan! 😉
| 19:16 |
In die context is die 'to be..' uitspraak inderdaad nogal walgelijk.
Het is goed dat jullie wegen scheiden, het geeft je de kans in die zin weer een nieuwe start te maken.
| 17:17 |
Ben ik allemaal met je eens Hans. Het was wel fijn geweest als we dit op een leukere manier konden afsluiten na zoveel jaar. Maar gelukkig straks een nieuwe start idd, dank je wel!
| 19:15 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen