×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Samen: Rondje buren (5) 'Gardengate' nadert zijn einde...

Samen: Rondje buren (5) 'Gardengate' nadert zijn einde...Het vorige deel:

De donkere wolken trekken langzaam weg...

Veel is er gebeurd de laatste tijd, tussen de buren en mij en de hele kwestie is ook in mijn blogs aan de orde gekomen. Het hele gedoe heeft z'n weerslag op mij gehad, dat hebben mijn vrienden op Yoors wel meegekregen. Ook mijn schrijfpartner Kitty heeft veel te stellen met haar buren, vandaar dat we ook hierin vaak samenwerken, door middel van een re-post, een 'deelblog' of een link over en weer. Zo ook in dit blog.

Vandaag, 01-06-2018 krijgen mijn buren de sleutel van hun nieuwe woning, zij verwachten binnen enkele weken op hun nieuwe adres te wonen. Maar sinds het vorige deel en nu is er nog wel het één en ander gebeurd en gezegd. Ook zou ik terugkomen op een heftige periode in mijn leven, wat iknog niet goed kan op dit moment merk ik... Maar goed, daar komt 'ie dan... 

Let op: (Het begin van) onderstaande kan als schokkend of confronterend worden ervaren!Om kort te gaan; in 2014 heb ik een suïcidepoging gedaan. Voorafgaand hebben mijn buren mij in nood en tijdens angst- of paniekaanvallen opgevangen, wanneer ik daar aan de deur kwam. Zij zijn dus goed op de hoogte van mijn ziek zijn en waar ze toen mijn vertrouwen hadden, werd dat onlangs meerdere malen beschaamd; de laatste keer weliswaar naar aanleiding van een provocerende uitspraak van mij. Na het gesprek tussen de buren en ons, ontdekte ik -naast dat hun beredeneringen heel krom waren- dat buurman ook meerdere malen op een gemene manier had gelogen. Dat wou ik even laten voelen door hardop in de tuin te zeggen dat het toch wel erg vervelend is als mensen liegen. Fout! Had ik niet moeten doen, ik weet 't. Maar de prijs daarvoor heb ik betaald.

De volgende ochtend sprak de buurman de legendarische woorden uit Shakespeare: "To be or not to be, that's the question". Met heel overdreven, een Engels accent, heel langzaam en erg duidelijk. In eerste instantie schoot ik in de lach. 'Heb je niks beters', dacht ik... totdat ik ging Googelen naar de hele context van die zin. Dat ging dus over de depressieve 'Hamlet', die zich afvroeg of het beter was om te blijven leven of er een eind aan te maken. (Klik HIER voor dat artikel op Wikipedia.)

Deze opmerking vond ik zo walgelijk en laag bij de grond en was Absoluut het dieptepunt van deze hele burenruzie. Mijn vertrouwen dat ik in hun had gesteld destijds, toen ik zó in nood zat en zó ziek was... Maar goed, ik had het zelf uitgelokt. Vervolgens ben ik aan mijn kant van de schutting hun klimop weg gaan halen, elke dag een beetje, twee dagen lang. Maar ook elke dag werd er een inspectierondje gehouden door buurvrouw, wanneer ze van haar werk kwam. Dit leverde wederom commentaar op, omdat zij dit snoeien zagen als provocatie en omdat de schutting kennelijk over de gehele lengte aan beide zijden van hun was, ondanks dat ik 'm betaald had en hij voor het grootste deel op mijn helft staat.

Wat hun overweging is geweest weet ik niet maar in elk geval; na mijn tweede rondje 'onderhoud' en de daaropvolgende heisa, keek ik na het avondeten naar buiten en de klimop was helemaal verwijderd. Raar, ik had echt niet het gevoel dat ik 'gewonnen' had of zo en voelde zelfs met hun mee. Maar ik heb er zo'n diep respect voor dat ze kennelijk over hun eigen schaduw heen konden stappen en de overlast weg te nemen.

Op mijn beurt heb ik plaats gevonden in mijn hart om ze te vergeven, terwijl ik dacht dat ik niet meer tot zoiets in staat was. Door het leven wat ik geleefd heb ben ik immers verhard, gekwetst en ik dacht een rancuneus persoon te zijn geworden. Maar ik heb ze bedankt, weliswaar via mail maar als daar een positieve reactie op komt, hoop ik ze vandaag nog persoonlijk te kunnen feliciteren met hun nieuwe woning.

Na 10 jaar, waarvan sinds 2014 weinig contact, scheiden na een turbulente laatste periode hier onze wegen... Daar heb ik pijn en verdriet van en ik denk zij ook... Daarom heb ik als slot van 'Gardengate' een Rondeau gemaakt, in samenwerking met Kitty. Weer een hoofdstuk bijna afgesloten in mijn leven...

(Zie link onder)

© 01-06-2018 Copyright; Blog, titel(s), tekst(en), Rondeau en Header door: © Just you and me   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Overige afbeelding(en) afkomstig van: Pixabay. Bij schending van het/de Copyright(s) worden passende maatregelen genomen. 'Special thanks' voor de Separators van en door: 'De Knutseljuf Ede'.

Rondeau: 'Een verre buur'.   In samenwerking met Kitty. (Binnenkort!)

Aanverwant:

Handmade separators door: 'De Knutseljuf Ede', waarvoor Hartelijk dank!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
wakeupkitty
Je kunt iemand altijd feliciteren met een nieuwe woning. Persoonlijk vind ik de uitspraak van de buurman niet kunnen... ik had hem ook niet gegoogeld. Die klimop is hun niets waard want zij vertrekken. Nemen zij de schutting nu ook mee als deze van hun is? Wat aan jouw kant staat is van jou (klimop)... liep buurvrouw door jouw tuin om te inspecteren hoeveel klimop er weg was? Ik vind het een raar verhaal, maar ben blij dat jij je beter voelt.
10-06-2018 10:31
10-06-2018 10:31
jolandemooij
En nu op naar een nieuw tijdperk, hopelijk met aardige buren. 
10-06-2018 00:20
10-06-2018 00:20
Karin van der Straaten
ontroerd en dankbaar hoe dit nu  uiteindelijk is verlopen en dat jij ook je schaduw kon aankijken, trots op je Dan hoop ik dat er ook weer meer zon aan je horizon amg komen, liefs
04-06-2018 10:31
04-06-2018 10:31
1960-1980
Wat heerlijk om te lezen; eind goed, al goed. Nu lekker genieten van je tuin en hopelijk komen er gezellige, lieve buren naast je wonen. Het is je erg gegund 😘
03-06-2018 18:00
03-06-2018 18:00
Eric's ervaringen
Ik hoop oprecht dat je nu hele fijne en leuke buren krijgt.
03-06-2018 10:29
03-06-2018 10:29
Marion's World
Jammer jammer allemaal. Maar goed helaas werkt het zo in het leven, maar dan toch liever een straat verderop zodat je er geen last van hebt. Oh wacht..... dat gaat ook gebeuren. Mooi dat je er nog bent goser. Zal niet makkelijk geweest zijn 14 jaar geleden. Allesbehalve. Ik hoop wel dat je solide mensen om je heen hebt mocht het leven weer teveel voor je worden. Voor nu denk ik dat het voor jou fijn is dat je het toch een plek kan geven deze situatie met de buren.
02-06-2018 23:00
02-06-2018 23:00
Alie Engelsman
Fijn dat deze buren weg gaan en ik begrijp je toch wel dubbele gevoel erbij. Ik hoop dat er hele lieve en betrouwbare mensen naast je komen wonen nu.
02-06-2018 16:31
02-06-2018 16:31
Encaustichris
Hm, laaghartig van buurman. Ik duim voor leuke nieuwe buren!!!
02-06-2018 12:09
02-06-2018 12:09
Albert van den Berg
Jammer, erg zelfs dat het voor jou zo zwaar moet zijn dat je die stap genomen hebt, gelukkig kun je dit nog schrijven. Probeer het nu los te laten, je hebt je positieve zegje gedaan en begin nu met uitzitten van de resterende tijd. Hooi je taai en probeer de zon weer te zien. Dikke knuffel.
01-06-2018 22:30
01-06-2018 22:30
DiaantjesLife
Nou was ik al emotioneel sinds vanmiddag, maar als ik dan lees wat die buurman je heeft aangedaan............... dan springen toch echt ook weer de tranen in mijn ogen. Wat een lage streek en zo diep onder de gordel 😢 Gelukkig heeft het verhaal momenteel bij jou een goed einde en komt er binnenkort een nieuwe start met nieuwe buren. Laten we positief blijven en ervan uitgaan dat het toffe buren zullen zijn. Jammer dat een burenvriendschap toch ineens zo kapot kan gaan! Liefs van mij kanjer xxx
01-06-2018 20:10
01-06-2018 20:10
peterdenharder
Ik hoop dat de nieuwe buren je wat meer zullen respecteren en de rust zal weerkeren.
01-06-2018 18:52
01-06-2018 18:52
Soberana
Eens met Hans: in deze situatie is refereren naar Hamlet, (to be or not to be) een misselijke streek! Nog eventjes dan ben je van hen af!
01-06-2018 17:50
01-06-2018 17:50
Miranda Tabor
Fijn om te horen en ben benieuwd naar de Rondeau. 
01-06-2018 17:35
01-06-2018 17:35
Hans van Gemert
In die context is die 'to be..' uitspraak inderdaad nogal walgelijk. Het is goed dat jullie wegen scheiden, het geeft je de kans in die zin weer een nieuwe start te maken.
01-06-2018 17:17
01-06-2018 17:17