Stamppot Boerenkool

Stamppot Boerenkool


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Is boerenkool uit eigen tuin lekkerder dan die uit de supermarkt? Als je weinig tijd hebt kun je gesneden boerenkool uit de supermarkt halen, samen met de aardappelen die al geschild zijn. Hier bespaar je veel tijd mee.

Bij ons thuis vinden ze de boerenkool uit eigen moestuin lekkerder. Ik vind het uiteraard veel lekkerder uit mijn moestuin, is niet echt objectief. Ik heb er ook heel wat uurtjes in gestoken; zaaien, verplanten, water geven en dan komt ook die koolvlinder nog even langs die haar eitjes op mijn boerenkool wil leggen. Zelfs met een fijn net erover vliegt er toch een vlinder tussen de boerenkool.

Er worden een paar kolen opgegeten door de rupsjes en ik weiger om bestrijdingsmiddelen te gebruiken in mijn moestuin. Ik vind het een uitdaging om je eigen groenten te kweken zonder bestrijdingsmiddelen, maar het lukt. Veel zeggen dat het goedkoper is dan in de supermarkt. Ben ik het niet helemaal mee eens, want als mijn groenten klaar zijn komen de supermarkten met aanbiedingen. De tijd mag ik niet mee rekenen ik vind het ook gewoon prachtig om met je eigen gekweekte groenten te koken.


De voorbereiding.

Nadat ik mijn handen weer heb opgewarmd aan een kop koffie, heb ik de kool gewassen en van de harde steeltjes ontdaan. Deze zijn niet lekker in de stamppot boerenkool.

Waarom de vorst erover heen moet is mij niet helemaal duidelijk. Sommigen zeggen dat het de smaak ten goede komt, de ander zegt dat de ongedierte dan dood gaat. Ik weet het niet, maar het laatste klopt wel alhoewel we geen strenge nachtvorsten meer hebben. Heb toch nog wat ongedierte gevonden, bah zullen de meeste zeggen dat hoef ik niet meer. Soms haal ik wel eens een zak gesneden boerenkool van de supermarkt en wat ik daar dan wel niet in vind, laat ik dat hier maar niet schrijven.

Dan heb ik de aardappelen geschild. Met een beetje water in de pan op het vuur gezet en dan direct de boerenkool erop. En niet vergeten de rookworst.

Dit zijn de ingrediënten van mijn stamppot boerenkool.

300 gram gesneden boerenkool

500 gram aardappelen

Rookworst

Spekreepjes: zoveel als je maar lekker vindt. De spekjes bak ik altijd eerst even apart.

Zo en na al dat werk heb je honger! Nu hoor ik je zeggen; waar is dat kuiltje jus... Hoort erbij volgens velen.... Maar is dat zo?

Persoonlijk vind ik dat het de smaak van de pure boerenkool niet altijd ten goede komt.


Eet smakelijk!


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Lekker genieten van die stamppot
Boerenkool stamppot met nassikruiden is ooksuper lekker.
Daarna balletjes gehakt en satesaus heerlijk.
| 20:38 |
Dankjewel voor dit idee ga ik ook zeker een keer proberen.
| 17:18 |
Zeker weten dat boerenkool uit eigen tuin lekkerder is.
Als je uit de supermarkt hebt zitten er altijd stukken steel in.
Lekker recept hoor, maar als je het eens heel anders wil eten?
Dit is ook een lekker recept yoo.rs/jolandemooij/blog/boerenkool-met-paprika-en-cashewnoten-1510269511.html
| 00:08 |
Heb net het recept beken en dat lijkt me ook heerlijk, weer een heel andere smaak. Gaan het een keer proberen.
| 16:28 |
En of boerenkool uit eigen tuin lekkerder is!! Ik ben niet anders gewend (opa en oma hadden een boerderij, ouders nog altijd een flinke tuin). Heb één keer boerenkool uit de supermarkt gehad; getver!!
| 08:54 |
Persoonlijk vind ik het uit de tuin ook veel lekkerder. Vind het leuk om het te zien groeien en dan zelf klaarmaken. Heerlijk!
| 10:40 |
Helemaal mee eens (al hoef ik er weinig voor te doen, behalve schoonmaken, en koken)
| 10:42 |
Ik vind alle groente uit eigen tuin lekkerder :-) Wat een mooi recept ook Dank je
| 12:38 |
Lekker en heel simpel.
| 13:35 |
Lekker, leuk geschreven. Natuurlijk gebruik je geen bestrijdingsmiddelen, die groentes kan je in de winkel kopen.
| 12:18 |
Dankjewel, inderdaad het fruit en de groentes die in de winkels liggen zijn meerdere malen bespoten. En als je biologische wilt betaal je er veel meer voor.
| 15:47 |
Ik heb maar een of twee keer boerenkool gegeten in mijn leven geloof ik
| 19:12 |
Is echt een aanrader net als stamppot andijvie.
| 21:04 |
En lekker ook!
| 18:59 |
Zeker weten!
| 21:05 |
Ik heb boerenkool altijd lekker gevonden. De laatste was uit eigen tuin/oogst. Eerlijk gezegd weet ik niet meer hoe de andere smaakt
| 18:37 |
Als het maar lekker is, dan maakt het eigenlijk ook niet uit. Enkel de ervaring en de voldoening van het zelf opkweken van de groente mis je dan wel.
| 21:13 |
Ik strijk eer mosterd over en eet er zilveruitjes bij. In een zak uit de supermarkt heb ik nog nooit wat smerigs aangetroffen.
| 18:36 |
Heb er wel mosterd bij. Heb een aantal keren wat aangetroffen, wat goed is opgelost hoor er bleek meerdere klachten over te komen en de supermarkt heeft nu een andere leverancier sindsdien hoor ik het ook niet meer.
| 21:32 |
Gelukkig!
| 07:22 |
Heerlijk! Echt mijn favoriete gerecht!
| 18:28 |
Zelfs in de zomer lust ik wel een bordje boerenkool.
| 21:43 |
Ja ik ook wel hoor! Heerlijk!!!
| 21:46 |
Oh ik heb al weken zin in Boerenkool stamppot :) Hier niet te krijgen geloof ik in Budapest! Smakelijk!
| 18:21 |
Ik denk ook dat het daar niet te krijgen is.
| 21:47 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen