Dag mam, my home is forever gone. | DidI'Ms world

Dag mam, my home is forever gone.

WORDS FROM DidI'M's world

Home is forever gone.

3 weken geleden zag ik je. Je was zoals je altijd was. Belangstellend, een beetje vergeetachtig en hoewel je conditie niet top was deed jij je ding. Toen werden er maatregelen genomen i.v.m. Covid-19 en ook wij wilden jou beschermen dus voortaan geen knuffels en bezoekjes meer maar even praten aan de telefoon. Jij bleef binnen en "zat je tijd uit: . Niemand wist toen dat dit letterlijk zou worden. Vorige week zaterdag kreeg ik je niet aan de telefoon en ben ik bij je gaan kijken. Mam, wat was jij er slecht aan toe. Niet meer de vrouw die ik 2 weken daarvoor voor het laatst geknuffeld had. De thuiszorg was lief voor je maar het was niet genoeg. Je kon niet meer voor jezelf zorgen en je at en dronk niet meer en ook boven slapen ging niet meer.

Zondag kreeg ik bericht dat jij bediend zou gaan worden. En ik wist wat dat inhield. Hoewel ik de kinderen al vanaf het begin van het jaar heb proberen voor te bereiden dat 2020 het jaar zou kunnen worden dat jij ons zou verlaten en ik ook de afgelopen week hier veel met zo over gesproken heb moest ik ze nu voorbereiden op een heel spoedig einde. We waren er allemaal, zoals jij gewild zou hebben en toen ik thuiskwam schreef ik:

"Ik ben verdrietig. Ook al had ik er rekening mee gehouden dat ik in 2020 wel eens afscheid zo moeten nemen van mijn mams is het nu het lijkt dat het bijna zo ver is hartverscheurend als ik zie hoe snel het allemaal gaat. Mijn lief fluisterde vanmiddag tegen mij voordat zij bediend werd en ik mijn kinderen vasthield die erg verdrietig waren: "Jij bent behalve moeder ook dochter" en ik weet dat hij gelijk heeft. In dit lied komen 2 dingen waar zij dol op is samen: Het Ave Maria en André Rieu waar zij zo van genoot. Neem van mij aan dat als ik hier naar luister dat ik dan vooral dochter ben".

Ik wilde je niet alleen laten en dus ben ik mijn spulletjes thuis gaan halen om samen met jou de nacht in te gaan. Niet wetende maar wel van uitgaande dat het wel eens de laatste nacht samen zou kunnen worden. En het was een mooie en voor mij bijzondere avond en nacht. De nacht dat jij ons verliet. Ik ben dankbaar dat ik bij je kon zijn. En dat ik je uit huis kon begeleiden al zal voorlopig de pijn in mijn hart nog aanwezig zijn als ik denk aan die auto die stilletjes wegreed in die stille straat onder een sterrenhemel. En toen ik met mijn koffertje in de hand midden in de nacht naar huis liep besefte ik dat ik een deel van mijn leven voor altijd kwijt zal zijn. Of afgesloten is. Ik liep onder diezelfde sterrenhemel in die nog steeds stille straat waar jij mij net even voor was gegaan. Maar terwijl ik daar liep, de tranen de vrije loop latend hoorde ik de eerste vogeltjes zingen .......... zij zongen voor jou maar misschien ook wel voor mij.

Thuisgekomen kon ik niet meteen slapen gaan. Ik moest het even van mij afschrijven: "De laatste keer in mijn ouderlijk huis "geslapen". Samen met haar naar haar muziek geluisterd, de muziek die voor mij met haar verbonden is en altijd zal zijn. Het was fijn om dit met haar te delen, zij en ik de laatste keer met z'n tweetjes. Zij werd er rustig van en ik geloof dat zij er door gedragen werd. The Glenn Miller Story werd vandaag een beetje van ons samen, mijn laatste verhaal over en met haar en ik hoop dat het haar terugbracht naar mooie momenten in haar leven. En toen is zij heel rustig ingeslapen, zonder pijn maar in alle rust en vrede. Ik hoop dat het zo is dat er inderdaad zoiets bestaat als een "vredig helder wit licht zien" en een poort waar je doorheen stapt waar pap (de man die zij zo ontzettend gemist heeft de afgelopen 3,5 jaar), mijn zus, haar ouders, haar zusje en iedereen die zij lief heeft gehad stond te wachten op haar. Ik heb mijn liefs, groetjes en kusjes meegestuurd. Zij is gestorven in het huis waar zij wilde sterven en het deed me veel toen ik met haar naar buiten liep en zij daarna langzaam wegreed weg van ons op weg naar waar zij denk ik wil(de) zijn. Dankjewel mama voor de moeder die jij voor mij bent geweest. Dankjewel dat mijn kinderen altijd bij jou een tweede thuis hadden en jij was absoluut de beste oma die zij zich konden wensen. Zij gaan je zo ontzettend missen. Het plekje dat jij in ons hart hebt zal altijd voor jou blijven. Dag lief moedertje ................ ik houd van je ❤️"

#dagmama |header pixabay geralt|

Share
Share and get paid.