Besparen met gratis supermarktzegeljes?! | DidI'Ms world

Besparen met gratis supermarktzegeljes?!

Besparen met gratis supermarktzegeltjes?

Ik vind dat altijd een dingetje die gratis supermarktzegeltjes. Bespaar je dan nou echt of is het een trucje van die supermarkten? Ik denk dat er sprake is van en/en in de meeste gevallen.

Voorbeeld: De PLUS heeft nu de volgende actie "Je ontvangt een zegel bij elke 10 euro aan boodschappen. Bij 75 zegels kun je je volle spaarkaart inleveren en ontvang je direct een gratis Boodschappenpakket." Het boodschappenpakket is 50 euro waard en bevat naast een heleboel goede producten ook nog eens een voucher voor gratis bezorging (t.w.v. 6 euro) en een kortingsvoucher voor geweldige dagjes uit. Nu weet ik niet wat die korting precies inhouden zal maar goed je moet wel weer geld uitgeven om rond de 60 euro iets gratis te krijgen.

Samenvattend: Je moet dus eerst 750 euro besteden in die winkel om 50 euro aan gratis boodschappen te ontvangen.

Ben je een vaste klant van zo'n supermarkt in de zin dat je daar de meeste boodschappen haalt dan is er natuurlijk niks aan de hand. Je deed toch al daar je boodschappen dus je krijgt gewoon je gratis zegeltjes zonder dat je er iets extra's voor hoeft te doen. Het gevaar is echter dat als je voor een kleine boodschap gaat en je die 10 euro net niet haalt je geneigd kunt zijn om iets extra's te kopen zodat je dat ene zegeltje gaat krijgen of je boodschappen komen uit op een bedrag van bijvoorbeeld 46 euro waardoor men nog iets in het karretje gooit om die 50 euro aan te tikken aan de kassa en dat ene extra zegeltje te bemachtigen. Ik denk dat de supermarkten daar op gokken. Het doel van supermarkten is om (vaste) klanten aan zich te binden en misschien nog belangrijker nieuwe klanten te trekken met dit soort (be)spaaracties.

Ikzelf heb niet echt 1 vaste supermarkt. Wel een voorkeurssupermarkt maar als ik heel eerlijk ben dan switch ik wel heel makkelijk als hetgeen ik nodig heb in een andere supermarkt goedkoper is. Ik ga dus altijd voor de goedkoopste prijs en de beste aanbieding. Dit heeft tot gevolg dat ik eigenlijk nooit kan meedoen aan zo'n gratis supermarktzegeltjes actie omdat ik die spaarkaarten nooit vol krijg. Hoewel het soms verleidelijk is om er wel aan mee te doen weiger ik om me te laten verleiden. Ik denk dat het echt een keuze is en dat niet meedoen altijd goedkoper is dan wel meedoen aan zo'n bespaaractie. Want als de verleiding toeslaat dan ga ik rekenen en dan ben ik toch al snel genezen zeg maar. Ik zou om aan die 750 euro aan boodschappen te komen vaak te veel moeten betalen aan producten dus dan is zo'n gratis boodschappenpakket helemaal niet meer zo gratis. Ik noem nu de PLUS actie maar eigenlijk geldt dit voor alle supermarkten.

Stel je bent net als ik een supermarkthopper dan wil dat niet zeggen dat je nooit aan zo'n actie mee kunt doen. Soms is er een actie die ik wel interessant vind maar dan loop ik nog steeds tegen het gegeven aan dat ik die spaarkaarten nooit zelf vol zal krijgen en daar heb ik het volgende op bedacht. Als ik in een supermarkt ben dan neem ik ALTIJD de gratis zegeltjes mee en die bewaar ik dan, ook en misschien vooral van de acties waar ik zelf nooit niet aan mee zal doen. Ik doe dit omdat er altijd aan het eind van zo'n actie mensen zijn die gespaard hebben en de kaart niet vol hebben voor de einddatum van die actie. Ik geef mijn zegeltjes dan altijd weg. Mensen blij omdat ze hun kaart vol hebben en ik blij omdat ik ze heb kunnen helpen en laten we even eerlijk zijn dit is echt een hele kleine moeite om zo iemand te helpen en het kost mij helemaal niks. Aan de andere kant vraag ik ook om zegeltjes. Er zullen namelijk altijd mensen zijn die bepaalde acties 3x niks vinden en voor hen is het ook een kleine moeite om gratis zegels mee te nemen of om een kassabon te bewaren en aan mij te geven. Op die manier werkt het domino effect perfect en krijgen zij en ik hun spaarkaarten vol zonder zelf zoveel geld in een supermarkt neer te leggen. Volgens mij is DAT de manier om echt te besparen. Hoe geweldig is het om zo'n boodschappenpakket van 50 euro op te kunnen halen zonder zelf 750 euro afgerekend te hebben!

Als ik aan de kassa sta en ik zie dat de persoon voor mij de zegeltjes wil hebben en ik weet dat ik er zelf niks mee doe dan vraag ik altijd of ze even willen wachten zodat ik ze mijn zegeltjes ook kan geven. Vooral als het gaat om wat ik de kinderlokspaaracties noem. Van die acties waar kinderen blij van worden maar die ouders dwingen om naar en bepaalde supermarkt te gaan omdat ze als ze dat niet doen hun kind buitensluiten van wat we op het schoolplein gebeurt. Met 4 kinderen ben ik zelf daar al heel snel mee gestopt trouwens om aan mee te doen. Zie maar eens 4 voetbalboekjes vol te krijgen of 4 x een doos met speelgoedfiguurtjes (ik weet niet eens hoe ze allemaal heten). Ik heb dat ook zo aan de kinderen uitgelegd dat dit niet haalbaar is maar soms met hulp van andere mensen lukte het tegen het eind van zo'n actie toch nog om zo'n boekje vol te krijgen zonder een "vaste" klant te zijn geworden van die supermarkt.

Mensen zeggen wel eens tegen mij dat ze er niet om durven te vragen. Tsja, dat kan natuurlijk. Maar aan de andere kant is het zo dat vragende mensen geholpen kunnen worden. En als jij mee spaart voor andere mensen dan lijkt het mij voor beide kanten een win-win situatie. De ene keer help jij een ander en de andere keer helpt die ander jou. Daar lijkt mij helemaal niks mis mee te zijn. Maar lieve mensen probeer om niet klakkeloos de gratis supermarktzegeltjes acties te volgen en reken voordat je eraan begint even uit of het je echt een besparing gaat opleveren. Zeker als je ervoor naar een supermarkt moet gaan waar je normaliter zonder die actie niet zou komen.

Sparen en besparen kan echt leuk zijn. Doe het vooral maar houdt "je koppie" erbij en doe het vooral samen.


Share
You share. We pay your share.