Sieraden trend lente-zomer. Schelpen blijven in.


Nu moet ik bekennen dat ik niet echt behoor tot de trendvolgers maar op de een of andere manier kwam ik laatst terecht op allerlei sites (waarschijnlijk tijdens het "wild"googlen) en zag ik de trends voorbijkomen voor het lente en zomerseizoen 2019. Best leuk allemaal maar van één trend raakte ik toch lichtelijk in vervoering - ook een beetje vreemd eigenlijk - en ik kan niet zo goed plaatsen waar dit door komt. Ik denk dat het bij mij gaat om een mengeling van nostalgie, kansen zien om er zelf mee aan de slag te gaan en het gevoel dat er voor mij bij hoort. Hoe dan ook ik vind het een ontzettend leuke trend waar ik inmiddels ook echt naar uitkijk. 


Schelpen! 

De schelpen komen terug in het modebeeld. Schelpen passen natuurlijk prima bij de zomer dus zo vreemd is dit niet. Ik herinner mij de schelpenkettingen en -armbanden van vroeger nog (wie niet als je ouder bent dan 40) maar ze werden op een gegeven moment toch echt oubollig en verdwenen massaal achterin de sieradenkistjes of drastischer naar de kringloopwinkel. Maar de grote modenamen hebben de schelpen omarmt en brengen ze terug in het straatbeeld en ik ben er enthousiast over. 

Ringen  (schelp en zeester) van Micheal Kors

Micheal Kors: Schelpen aan de franjes van de tas. 

Micheal Kors: schelpenhanger. 

Altuzarra: schelpenketting 

Altuzarra: schelpenriem

Altuzarra: schelpenoorbellen.

Schelpenketting: Anna Sui.

Schelpenketting en oorbellen: Anna Sui.

Oorbel met schelp: Missoni

Micheal Kors kiest voor groot en glitter. Altuzarra kiest voor een ietwat meer naturele look. Ook Anna Sui & Missoni kiezen voor naturel. Ik vind het dus echt geweldig leuk en ik kan niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan. Binnenkort duik ik dus de kringloopwinkels in en bezoek ik zodra het seizoen weer start de rommelmarkten op zoek naar schelpen en schelpensierraden. Laat de zomer maar komen! Ik ben geinspireerd!

Ik heb ook zilveren schelpensieraden voorbij zien komen die ik echt geweldig vond. Vaak worden schelpensieraden gedragen bij de strand of Ibizalook en laten we eerlijk zijn daar hebben we in Nederland niet altijd het passende weer voor (afgelopen jaar was toch echt een mega uitzondering) en daarom vind ik het dus nu zo leuk dat de schelpen gedragen worden bij een iets chiquere look/stijl. 

Reageren op een blog? Dat kan als yoorslid. Lid worden is gratis. Behalve reageren kun je dan ook bloggers volgen of zelf aan de slag als blogger. Je hoeft je alleen even hieronder aan te melden:


Misschien vind je de onderstaande posts ook wel leuk om te lezen: 

Promote: support and profit

Support DidI'Ms world with a promotion and this post reaches a lot more people. You profit from it by earning 50% of everything this post earns!
More