Leuk initiatief in deze vreselijke Coronatijd. Iedereen kan meedoen! | DidI'Ms world

Leuk initiatief in deze vreselijke Coronatijd. Iedereen kan meedoen!

Wij gaan op berenjacht!

Vanmorgen zag ik op Facebook een berichtje langskomen waarin iemand van mijn Facebookvrienden aangaf dat ook bij haar en haar moeder de beertjes voor het raam staan om ontdekt te worden. "Huh", dacht ik en ben even gaan opzoeken waar dit nou over ging en ik ontdekte een ontzettend leuk idee. Nu zijn mijn kinderen uit de leeftijd dat ze dit waarschijnlijk willen doen maar voor alle kleinere kinderen en mama's & papa's die nu iets moeten verzinnen in deze rare Coronatijd vind ik het een superidee en iedereen kan meedoen. Dus ook bij mij staat er nu een beertje voor het raam!

Waar heb ik het over?

Nou dat zal ik even uitleggen: Het idee is overgewaaid vanuit Australië, het Verenigd Koninkrijk en België en is nu dus ook in Nederland. De inspiratie voor dit idee is het populaire prentenboek “We gaan op berenjacht”, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury. Het is de bedoeling dat "iedereen" een beer(tje) voor het raam zet. Het coronavirus beperkt veel activiteiten, maar wandelen met het gezin mag. Om het wandelen wat leuker te maken voor ouders met kinderen is er wat extra creativiteit nodig. Op berenjacht dus! De regels van de berenjacht zijn simpel: plaats een beer (of andere knuffel) bij je eigen raam, en dan kunnen de ouders tijdens een wandeling in jouw buurt zoeken naar beren. Je kunt bijvoorbeeld op Facebook kenbaar maken dat er een beertje voor jouw raam staat door #wijgaanopberenjacht toe te voegen aan je bericht.

Dit is toch een superleuk idee!


wijgaanopberenjacht

Mijn beertjes zitten klaar om ontdekt te worden. Doen jullie allemaal mee? Kleine moeite groot plezier. |header pixabay Bru-nO|

Share
Earn €1 per 1000 shares.