JUST FREEDOM .. Encaustic


JUST FREEDOM

Nou niet dat vrijheid nu 'just' is ...verre van . Wij hebben het geluk hier in vrijheid te leven , een mening te hebben of te mogen hebben, te kunnen gaan en staan waar wij willen etc.  Het kan ook gaan over je persoonljke vrijheid. Daar gaat deze over . De afgelopen jaren en maanden ben ik vanwege persoonlijke gezondheidsomstandigheden in onze familie aardig'gebonden' geweest.  eerst manlief (en ja  ikzelf ook het en der wat) ..het dua 'krak en mik' zeg maar. Soms gaat dat zo en dan is er weinig tijd en ruimte voor het 'zelf'...lees mijzelf. Ik mag graag dichten, schrijven, schilderen , tekenen, encaustic schilderen en wat al niet meer. Dat komt er dan niet meer zo van. En zo he ik ook reglematig verstek moeten laten gaan jou bij te lezen, wat ik ook graag doe, want mijn Yoorscontacten zijn mij zeer dierbaar. 

Nu mijn schoomoeder is overleden en wij de boel opruimen en ontruimen moeten,  sluit ik ook beete bij beetje het materiaal af wat bij een bijzondere vrouw hoorde. Mijn man is enig kind, dus het komt allemaal (weer) alleen op ons neer.   Wij nemen er de tijd en  de 'vrijheid' in.. 

Dat doe ik nu ook wat meer . Mijn encaustic 'rommel' staat  breeduit op de keuekntafel. Kome er wie er wil komen, of ze kijken er maar niet naar of er overheen. Nu kan ik er zo af en toe in een verloren uurtje aandacht aan besteden en daarmee aan mijn innerlijke vrijheid.  Vandaar dus deze titel..

Wat zie jij erin , wil je dat wellicht met mij delen? Ik geniet altijd van alle ziens-wijze en kijk-op en uiteraard jullie eigen inbreng. Dank alvast voor jouw bijdrage !


Mary-José