Update 13/11 : #Oplichting met medeweten van @Eneco ?


Ik loop naar mijn auto en wordt gebeld door dit nummer : 010 200 20 49 . Niet anoniem dus ik neem op. De wel heel amicale jongen aan de andere kant meldt dat ik zonder stroom kan komen te zitten omdat  er een afmelding is geweest.  Maar hij van 'Eneco' kan zorgen dat het niet gebeurt. Ik schrik en vraag hoe ik weet of hij Eneco is ? Door het nummer zegt hij. Al die oplichters bellen anoniem.. Goed punt. Wantrouwen weg.


eneco


Maar 'Help me' denk ik. Wil niet zonder stroom komen te zitten met mn gezin. Ben ook helemaal in de war en weet eigenlijk niet eens meer waar mn stroom op dit moment vandaan komt. Ooit zat ik in ieder geval wel bij Eneco dus zal wel goed zijn. 'Zet mij snel terug naar Eneco!' Doen we mijnheer... hij is net te amicaal en ik vraag of hij van een fraudeteam is of zo. Ja hij doet nu een dagje fraude opsporing en correcties voor Eneco en morgen weer gewoon commercieel werk ... Ik stuur u een bevestiging van de offerte aanvraag mijnheer.  Het geheel duurde nog geen 3 minuten. En ik bleef dus in gesprek omdat hij zei dat er een risico bestaat dat je wordt afgesloten !

Die offerte komt meteen aan verstuurd via https://eneco-zakelijk.nl 
Wat een nepdomeinnaam blijkt te zijn en ook het telefoonnummer blijkt nep te zijn. Ik krijg ook nog een sms dat er een offerte is verstuurd. 

Als je op het internet zoekt hierover blijkt dat het al jaren zo gaat en als je op de blauwe knop drukt je eraan vast zit ! Schandalig en pure oplichting met als truc het zaaien van pure angst over je stroomvoorziening.

eneco


Dat er oplichters bestaan is helaas een realiteit. En ik ben erin getrapt. Wat opvallend is is dat Eneco hier dus een belang heeft en dit toelaat of misschien zelfs stimuleert.  Ik weet het niet maar wil dat wel graag weten. De naam van een werkelijk bestaande directeur Hans Peters staat er ook onder en ik heb hem meteen gemaild. Uiteraard geen respons want daar doen dergelijke organisaties meestal niet aan. Ook mijn Linkedin verzoek is nog steeds 'pending'. Dit wil je toch niet als directeur van een grote organisatie met waarschijnlijk een navenante beloning ?


eneco

Stel dat je een echt mens te woord zou moeten staan! Let op zijn titel : Chief Customer Officer Eneco Group .... Welke journalist wil deze praktijken voor mij tot op de bodem uitzoeken en hierover op Yoors publiceren? Je kunt me (kort) mailen op henkjan@yoo.rs met je plan en je offerte / uurtarief.  Ik wil dit substantieel belonen en het moet echt grondig gebeuren dus uren ! 
Heb je zelf ervaring hiermee laat het dan in de reacties weten. Ben je van Eneco Webcare reageer dan hieronder. We gaan dit niet in een DM oplossen. Iemand moet hier echt publiek de verantwoordelijkheid voor nemen.

Henkjan de Krijger


12 - 11 ben ik benaderd door Hans Peters per email dat hij het tot de bodem uit gaat zoeken en deze week nog iets laat horen. Ik heb hem beloofd onder de post feitelijkheden en maatregelen te melden. Bij deze.