Elke dag verandert er wel wat


De mensen die mijn blogs lezen, weten dat er veel verandert in mijn leven, veel veranderd is en er nog veel zal veranderen. Daarom zoek ik veel informatie op en vraag ik ook geregeld tips en advies van jullie, op Yoors. Dat verbetert mijn kwaliteit van leven en ik voel mij er minder alleen door staan. 

 

Soms kom ik opmerkelijke dingen tegen, waarvan ik denk, dat meerdere mensen die wel interessant zullen vinden. Deze site over dementie bijvoorbeeld. Het MIND-dieet tegen dementie.

 

Dan een heel andere kwestie. Deze is van meer persoonlijke aard. Met recht kan ik zeggen en dat hebben diverse familieleden ook vaak gedaan, dat ik de lat erg hoog leg. Philip, (vroegere partner) zei altijd, heel aardig, dat ik zeer consciëntieus was. Zelf weet ik ook wel dat ik iets heb van perfectionisme of wat daar op lijkt. Ook zou ik kunnen beweren dat ik hoge eisen stel. Eigenlijk allemaal omschrijvingen van hetzelfde gedrag. Daarbij hoort natuurlijk ook dat je meestal nogal hoge normen hebt. Niet altijd makkelijk en leuk om mee te leven. Zonder in te gaan wat daaraan ten grondslag ligt, wil ik toch graag zulk gedrag, zeker als het in de weg zit, proberen te verminderen. 

 

Heel praktisch had ik daar dus al last van, toen ik stopte met roken en nu vandaag dus een terugval heb/had. Nou plaats ik hieronder wel even het blog van iemand, die daar zeer zinnige dingen over zegt, maar naast dat was er nog wel een reden om op zoek te gaan. Ik ben een voorstander van zelfhulp en deze site geeft veel inzicht en steun bij het te 'lijf' gaan van jezelf mocht je altijd erg hoge verwachtingen hebben. Ook voor je omgeving stel je vaak dergelijke eisen, trouwens. Het heeft mij, in het verleden, vaak moeilijkheden opgeleverd. Niet hele grote, maar ik denk, dat ik een stuk meer had kunnen genieten, dan dat ik heb gedaan. 

In het oog met het levenseinde, ga je zulke dingen anders bekijken. Ik wil jullie die kijk niet onthouden en denk dat er best wel veel meer mensen zijn, die, net als ik, veel van zichzelf eisen en dus baat kunnen hebben bij de volgende website. Allemaal ervaringsdeskundigheid dus........Change of Heart.