happy postcrossing


Ik kwam het woordje postcrossing ergens tegen en ben gaan kijken op de officiële site, nu inmiddels een maandje lid. 

Ik startte met de gedachte leuk voor de kids in hun lastige situatie en vooral je jongste die veel gepest wordt maar ik moet toegeven ik ben zelf verslaafd geraakt! Profiel eenmaal aangemaakt kan het gaan beginnen, je begint met 5 kaarten sturen en hoe hoger je in ranking komt hoe meer je kan versturen en ook meer ontvangt. Als je kaartje aan komt maakt je hart stiekem toch een klein sprongetje van blijdschap en wanneer je een kaartje ontvangt tovert dat een glimlach op je gezicht. 

Als de postbode wat door de brievenbus duwt naar de gang rennen om te kijken of je een kaartje ontvangen hebt en heel heel stiekem de teleurstelling wanneer je er geen gekregen hebt aan het eind van de dag.

De computer kiest iemand ergens in de wereld voor je uit waar jij een kaartje naar toe stuurt, het klinkt zo suf. Je doet je best om iemand anders een glimlach op het gezicht te toveren, iemand die je helemaal niet kent. De kids en ik doen 't over 't algemeen samen, ik schrijf en zij versieren en zoeken de kaart uit. 

Eén ding: de meeste sturen een enkele kaart zonder envelop nu stuur ik eigenlijk altijd dubbele kaarten met envelop (ik beland hiervoor in de postcrossing hell  heb ik vernomen op een Nederlandse fb pagina toen ik dit zei) waarom? Ik schrijf graag echt iets meer dan hoi ik ben, ik kom uit en heb zoveel huisdieren. Niet dat daar wat mis mee is hoor maar ik vind het leuk om wat diepgaander te schrijven. Ik schrijf ook altijd mijn adres erop mocht mijn ID (dit krijg je bij je adres waar je naar toe stuurt zodat diegene bij aankomst kan registeren dit schrijf je er ook op) niet duidelijk zijn of heel misschien een kaartje terug te krijgen. 

Tip: vink aan dat je niet wilt dat je in één verzend lijstje meerdere keren hetzelfde land wil, hier kwam ik te laat achter met het gevolg dat ik alles naar Rusland moest sturen, dat duurt ongeveer een maand en lig je dus eigenlijk stil met verzenden. 


Inmiddels zijn er via postcrossing.com 54 miljoen kaarten verstuurt en bestaat kaarten versturen dit jaar 150 jaar! 

Ben je nog geen lid? Neem een kijkje en probeer! Ben je al lid? Laad me weten hoe jij het vind en hoe "ver" jij bent met versturen en ontvangen. 


postcrossing