5 Tips om je dag door te komen | #Coronavirus | #Thuis #quarantine | #Covid19


Zit je in #thuis#quarantaine vanwege het #coronavirus en voel je je een beetje verloren nu je niet naar buiten mag? Sommige mensen zullen wellicht al tevreden zijn dat ze lekker niks hoeven tijdens deze dagen, waar anderen tegen de muren omhoog zullen vliegen nu ze niet naar hun werk kunnen. Hieronder vind je een aantal tips die je kunt doen tijdens deze extra dagen thuis.

Hieronder tips voor degenen die niet achter de tv gekluisterd willen zitten terwijl ze in #thuis#quarantaine zitten:

thuis

1. Begin vast met de grote #lente#schoonmaak

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar met deze extra alertheid op #hygiene krijg ik meteen de #schoonmaak#kriebels . Ik merk dat ik vaker schoonmaak en ook zijn er al een aantal plekken van het huis grondig gepoetst. Hoewel ik niet alles in 1 dag ga doen, ben ik wel van plan dit even lekker door te pakken als zijnde een vroege #lenteschoonmaak .

Kan nooit kwaad toch?

2. Uitzoeken en #schoonmaken (overbodig) #speelgoed

Terwijl jij bezig bent met de grote algemene lente schoonmaak, kun je je kind (indien hij of zij niet naar school mag) helpen door zijn of haar eigen speelgoed af te soppen. Hier gaan we in elk geval de tijd nemen om ook elke dag even te bekijken wat er van het speelgoed opgeruimd kan worden in een doos (al dan niet voorlopig) om te zien of er weer wat geruimd kan worden nu onze dochter bijna een jaartje ouder is en er weer nieuw speelgoed bij zal komen. Ideaal momentje om eens kritisch door het speelgoed te neuzen.

Uiteraard vinden de kids het prachtig als ze mogen helpen met schoonmaken.

thuis
thuis

3. Verruil je #winter#garderobe (deels) voor #lente#kleding

Dit puntje is natuurlijk deels afhankelijk van het klimaat in het land waar je woont, maar hier begint de lente zich al te laten zien dus merk ik dat de echte dikke winterkleding al even niet meer gedragen is. Deze ben ik nu langzaam aan aan het wassen en #opbergen en dat voelt goed moet ik zeggen.

Ik merk dat het uitdunnen van winterjassen me al een lichter gevoel in mijn hoofd geeft. Ik vind het altijd zoveel ruimte in beslag nemen, en ben altijd weer blij als die dikke sjaals, wanten en mutsen weer onder het bed kunnen voor een tijdje.

4. Die taken op je to-do-list eindelijk afwerken

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb een to-do-list die continue in beweging is. Er worden dingen afgestreept maar er komen ook dagelijks nieuwe dingen bij. Ik moet het opschrijven anders heb ik geen rust.

Nu we toch binnen blijven een aantal dagen wegens het #corona#virus ben ik van plan een van die lijstjes eens even helemaal leeg te maken. Ik kan niet wachten tot ik een volledig afgevinkte takenlijst heb!

thuis
thuis

5. Een lading #homemade#koekjes#bakken

Nu je thuis zit zul je vast wel een keer (of vaker dan dat haha) merken dat je ondanks je overvolle (koel)kast en vriezer, #cravings krijgt naar lekkere dingen die je toevallig niet in huis hebt. Waarom zou je niet een lading verse koekjes bakken zodat je het gevoel hebt dat je jezelf even lekker kunt verwennen.

Uiteraard is deze tip uitermate geschikt voor ouders waarvan de kindjes ook thuis zitten. Ik weet in elk geval wel dat onze lading #fondant eindelijk opengemaakt gaat worden de komende week. Dochter heeft er al zin in! En ik stiekem ook!

Hopelijk heb je wat aan deze 5 tips, ik ga er de komende week zeker nog meer plaatsen. Al is het maar om mijzelf bezig te houden.. Voor nog meer inspiratie: Hier is deel 2 van deze serie met nog 5 leuke tips om jezelf bezig te houden tijdens #thuis #quarantine wegens het #coronavirus.   

Foto's zijn allemaal van Pixabay, met link naar de foto. Met uitzondering van de header foto, dit is de link naar het origineel op Pixabay.