Frisse lucht als in de Zwitserse Alpen, maar dan in Nederland


Op een dag nam mijn man een ionisator mee van z'n werk. Ze verkopen die dingen en hij is degene die wel eens apparaten test.  Geen idee wat het is en waar het voor dient, maar vooruit dan maar weer. Het was een klein model, geschikt voor ruimtes tot 40 m3. Eenvoudig dingetje. Je steekt het in het stopcontact en klaar is Clara. Er zit nog een nachtlampje in wat je aan of uit kunt schakelen.  We staken het in een stopcontact in de kamer van onze zoon. 

Toen ik de volgende dag in zijn kamer kwam werd ik overweldigd door de frisheid van de lucht. Het was alsof ik bovenop een berg stond en daar die zalige spatzuivere lucht inademde.  Geweldig! Die wil ik ook!  

We hebben er nu één in elke slaapkamers. 1 x in de week even met een vochtig doekje het metalen elementen schoonvegen en hij is weer klaar voor gebruik.  Super.

Toen ik wist dat er ook grotere modellen bestaan, hebben we er eentje aangeschaft voor de woonkamer.  

We wonen aan een doorgaande weg en hemelsbreed iets van 20-25 kilometer van Schiphol, dus fijnstof genoeg.  Omdat je vooral bij het grote model kunt zien hoeveel fijnstof er gefilterd wordt, wil ik dat graag laten zien.

Er gaat een lampje branden op het apparaat als het tijd is om de stangen schoon te maken. Dat doe ik met een vochtig keukendoekje.  Ongeveer om de 5-6 dagen.

Toch wel schokkend om te zien hoeveel fijnstof er in de lucht zit.

Het kleine model met nachtlampje.

De vervuilde lucht wordt door het apparaat aangezogen, maar plakt ook rondom en achter het apparaat op de muur. 

Zolang we hier wonen en niet in een gebied waar de lucht nog schoon is, wil ik niet meer zonder.