Teun rapporteert (vervolgverhaal fles).


Dit vervolgverhaal dat langzaam mijn eerste digitale leesboek begint te worden, begint bij het vinden van een fles. Inmiddels is er een complete ondergrondse beschaving gevonden. Zelf ben ik iedere keer weer verbaasd over wat ik onderweg tegenkom. Lees mee en ontdek wat ik net voor jou heb ontdekt.

Wanneer je graag vanaf het begin wil lezen, dan moet je hier klikken.

En gisteren? Gisteren gebeurde dit:

https://yoo.rs/nl/b58ef789d4f9dade72f25bb14b4f37d2/blog/schrijven-hoe-nu-verder-vervolgverhaal-fles-1581309149.html?Ysid=122391 

#schrijven , #mijn ,#Vervolgverhaal , #mine ,#fles , #zoektocht ,#kooi , #gevaar#overleg#gevecht

 

Het telefoontje van Jaap licht op. Teun is aan de lijn. “Het kost een vermogen om die mijn te kunnen kopen en er zijn verschrikkelijk veel voorwaarden waar we aan moeten voldoen”. “Wat bedoel je met een vermogen?” “100 miljoen, lijkt dat je niet wat overdreven?”

“Misschien niet, maar bied voor nu eerst maar een 20 miljoen, Afdingen zal ook in die regionen een heel normaal proces zijn. Ik wil op maximaal 40 uitkomen en dan hoop ik heel erg dat we daar nog een paar diamantjes gaan vinden. Wil je ook kijken of we er een toeristische bestemming van kunnen maken, met horeca, detailhandel en hotelfunctie?”

Verbaast vraagt Teun wat Jaap nu weer in zijn hoofd heeft. “Je kent Zollverein in Duitsland toch?” “Ja?” “Daar werkt het uitbaten van het geheel ook door er een toeristische trekpleister van te maken, dat wil ik ook, dus alle machines en toebehoren dienen achter te blijven in die mijn daar in Afrika”.

Ik duizel van de bedragen die ik hier te horen krijg. Maar zonder blikken of blozen gaat Jaap verder: “Hier, in deze mijn is waarschijnlijk ook ergens een pot met geld, kunnen jullie mee investeren?” Teun is nog niet uitgesproken: “Jaap, weet je eigenlijk zelf hoe diamanten worden gewonnen?” “Nee, geen idee, maar daar kunnen we snel achter komen…”

“Het gaat hier om dagbouw, een grote mijn is simpelweg een enorm gat in de grond, dus mijngangen e.d. daar is hier geen sprake van”. Jaap is even verwonderd maar daarna meteen weer opgewonden. “Als het dagbouw is, en die mijn gaat stoppen, dan is de grond daar dus uitgeput, je hoeft wat mij betreft geen 20 miljoen te bieden, 10 is ruimschoots voldoende en dan wil ik alle regelgeving en vergunningen al in handen hebben. Laat ze maar spartelen en klagen, die mijn is in principe niets meer waard. In zo’n gat, is de bodem daar gevuld met water?”

“Nee, nu nog niet, maar de andere mijnen die gestopt zijn, die hebben wel een vrij forse bron op hun bodem, maar pas op, dat water is vaak ook behoorlijk vervuild.”

“Mooi, want in deze mijn is dus blijkbaar nog geen water, dat betekent dat wij kunnen zorgen voor water en dan het schone type. Die kuit heeft vast wel een spiraalvormige weg naar beneden waar voorheen vrachtwagens reden… Langs die weg kunnen we dan appartementjes maken en mijngangen kunnen we eventueel ook zelf realiseren. Verder, is het proces waarmee de diamanten naar de oppervlakte komen waarschijnlijk niet zo anders dan hier in Europa. Ook hier is denk ik een vulkanische activiteit de bron. Dat betekent dat er weldegelijk gesteente aanwezig is, dat hard genoeg is, om gangen in te kunnen maken.”

“Ok, ik ga mijn best doen”.


Waar gaat dit verhaal heen? Wil je het weten? Klik snel hier