Besparen met gratis supermarktzegeljes?!


Besparen met gratis supermarktzegeltjes?

Ik vind dat altijd een dingetje die gratis supermarktzegeltjes. Bespaar je dan nou echt of is het een trucje van die supermarkten? Ik denk dat er sprake is van en/en in de meeste gevallen.

Voorbeeld: De PLUS heeft nu de volgende actie "Je ontvangt een zegel bij elke 10 euro aan boodschappen. Bij 75 zegels kun je je volle spaarkaart inleveren en ontvang je direct een gratis Boodschappenpakket." Het boodschappenpakket is 50 euro waard en bevat naast een heleboel goede producten ook nog eens een voucher voor gratis bezorging (t.w.v. 6 euro) en een kortingsvoucher voor geweldige dagjes uit. Nu weet ik niet wat die korting precies inhouden zal maar goed je moet wel weer geld uitgeven om rond de 60 euro iets gratis te krijgen.

Samenvattend: Je moet dus eerst 750 euro besteden in die winkel om 50 euro aan gratis boodschappen te ontvangen.

Ben je een vaste klant van zo'n supermarkt in de zin dat je daar de meeste boodschappen haalt dan is er natuurlijk niks aan de hand. Je deed toch al daar je boodschappen dus je krijgt gewoon je gratis zegeltjes zonder dat je er iets extra's voor hoeft te doen. Het gevaar is echter dat als je voor een kleine boodschap gaat en je die 10 euro net niet haalt je geneigd kunt zijn om iets extra's te kopen zodat je dat ene zegeltje gaat krijgen of je boodschappen komen uit op een bedrag van bijvoorbeeld 46 euro waardoor men nog iets in het karretje gooit om die 50 euro aan te tikken aan de kassa en dat ene extra zegeltje te bemachtigen. Ik denk dat de supermarkten daar op gokken. Het doel van supermarkten is om (vaste) klanten aan zich te binden en misschien nog belangrijker nieuwe klanten te trekken met dit soort (be)spaaracties.

Ikzelf heb niet echt 1 vaste supermarkt. Wel een voorkeurssupermarkt maar als ik heel eerlijk ben dan switch ik wel heel makkelijk als hetgeen ik nodig heb in een andere supermarkt goedkoper is. Ik ga dus altijd voor de goedkoopste prijs en de beste aanbieding. Dit heeft tot gevolg dat ik eigenlijk nooit kan meedoen aan zo'n gratis supermarktzegeltjes actie omdat ik die spaarkaarten nooit vol krijg. Hoewel het soms verleidelijk is om er wel aan mee te doen weiger ik om me te laten verleiden. Ik denk dat het echt een keuze is en dat niet meedoen altijd goedkoper is dan wel meedoen aan zo'n bespaaractie. Want als de verleiding toeslaat dan ga ik rekenen en dan ben ik toch al snel genezen zeg maar. Ik zou om aan die 750 euro aan boodschappen te komen vaak te veel moeten betalen aan producten dus dan is zo'n gratis boodschappenpakket helemaal niet meer zo gratis. Ik noem nu de PLUS actie maar eigenlijk geldt dit voor alle supermarkten.

Stel je bent net als ik een supermarkthopper dan wil dat niet zeggen dat je nooit aan zo'n actie mee kunt doen. Soms is er een actie die ik wel interessant vind maar dan loop ik nog steeds tegen het gegeven aan dat ik die spaarkaarten nooit zelf vol zal krijgen en daar heb ik het volgende op bedacht. Als ik in een supermarkt ben dan neem ik ALTIJD de gratis zegeltjes mee en die bewaar ik dan, ook en misschien vooral van de acties waar ik zelf nooit niet aan mee zal doen. Ik doe dit omdat er altijd aan het eind van zo'n actie mensen zijn die gespaard hebben en de kaart niet vol hebben voor de einddatum van die actie. Ik geef mijn zegeltjes dan altijd weg. Mensen blij omdat ze hun kaart vol hebben en ik blij omdat ik ze heb kunnen helpen en laten we even eerlijk zijn dit is echt een hele kleine moeite om zo iemand te helpen en het kost mij helemaal niks. Aan de andere kant vraag ik ook om zegeltjes. Er zullen namelijk altijd mensen zijn die bepaalde acties 3x niks vinden en voor hen is het ook een kleine moeite om gratis zegels mee te nemen of om een kassabon te bewaren en aan mij te geven. Op die manier werkt het domino effect perfect en krijgen zij en ik hun spaarkaarten vol zonder zelf zoveel geld in een supermarkt neer te leggen. Volgens mij is DAT de manier om echt te besparen. Hoe geweldig is het om zo'n boodschappenpakket van 50 euro op te kunnen halen zonder zelf 750 euro afgerekend te hebben!

Als ik aan de kassa sta en ik zie dat de persoon voor mij de zegeltjes wil hebben en ik weet dat ik er zelf niks mee doe dan vraag ik altijd of ze even willen wachten zodat ik ze mijn zegeltjes ook kan geven. Vooral als het gaat om wat ik de kinderlokspaaracties noem. Van die acties waar kinderen blij van worden maar die ouders dwingen om naar en bepaalde supermarkt te gaan omdat ze als ze dat niet doen hun kind buitensluiten van wat we op het schoolplein gebeurt. Met 4 kinderen ben ik zelf daar al heel snel mee gestopt trouwens om aan mee te doen. Zie maar eens 4 voetbalboekjes vol te krijgen of 4 x een doos met speelgoedfiguurtjes (ik weet niet eens hoe ze allemaal heten). Ik heb dat ook zo aan de kinderen uitgelegd dat dit niet haalbaar is maar soms met hulp van andere mensen lukte het tegen het eind van zo'n actie toch nog om zo'n boekje vol te krijgen zonder een "vaste" klant te zijn geworden van die supermarkt.

Mensen zeggen wel eens tegen mij dat ze er niet om durven te vragen. Tsja, dat kan natuurlijk. Maar aan de andere kant is het zo dat vragende mensen geholpen kunnen worden. En als jij mee spaart voor andere mensen dan lijkt het mij voor beide kanten een win-win situatie. De ene keer help jij een ander en de andere keer helpt die ander jou. Daar lijkt mij helemaal niks mis mee te zijn. Maar lieve mensen probeer om niet klakkeloos de gratis supermarktzegeltjes acties te volgen en reken voordat je eraan begint even uit of het je echt een besparing gaat opleveren. Zeker als je ervoor naar een supermarkt moet gaan waar je normaliter zonder die actie niet zou komen.

Sparen en besparen kan echt leuk zijn. Doe het vooral maar houdt "je koppie" erbij en doe het vooral samen.


Vintage style wooden coasters
Pimping coasters remains a fun activity and it's always fun to have homemade coasters on your own table. That's why we transformed a nice wooden coaster set, this time with beautiful colors of chalk paint and some templates. With the templates, you can easily tampon beautiful figures on many surfaces. So you don't have to have a fixed hand to get these beautiful patterns on the coasters.! And how to give the coasters a nice “stained” look so that you can still see the wood grain through it, read below! Choose 6 color chalk paint. We chose green, turquoise, ochre, pink, blue and chile orange. Place a little bit of any colour on a plate or piece of aluminium foil. Then a few drops of water, and you have a transparent paint to color your coaster. The grain of the wood remains visible and gives a natural effect. Use the handy sponge template (with a piece of sponge, sponge brush or tampoon brush) the pattern on the coloured coaster. The best thing is to choose a contrasting colour so you can clearly stand out the pattern against the surface. Also paint the wooden storage box and put your most beautiful pattern on it. You can also put that pattern on the back, or maybe it's nice if it gets a different pattern. The chalk paint has the advantage that it dries really very quickly.! So you can finish off immediately (with a matte transparent varnish) so that no stains from e.g. your wine glass. Plus, the finish coats are also useful so you can wipe the coasters with a damp cloth. We're going to have fun with this coaster set for years, that's for sure! And, I'm curious to see what color scheme you like the best.. pink and blue? Or the green with the light blue (Ibiza blue) pattern? Feel free to let you know below! Wooden Coaster Set - more info Various templates - click here View HERE the 24 colors chalk paint Pyrography on Coasters - for Father's Day - Read more Cold Enamel Coasters - Read more Machining Coasters with Magic Paint and a Paint Comb - Read more Mandala coasters (update) - Read more De Knutselteacher Ede has been working with Mirelle van Crea with Kids for years.! All De Knutseljuf Ede's craft tips can be found on the website www.creametkids.nl The Craft Teacher also comes to your home at your (kids) party crafting! Would you like to craft with clay or do another creative workshop in your home?? Look up. www.deknutseljuf.nl or mail! Follow De Knutselteacher Ede Facebook , Instagram and Pinterest Mail: ilse@deknutseljuf.nl - Want to see more here on Yoors?? Or comment or maybe post something yourself? That can! Subscribe to Yoors (free) first: - Join Yoors for free and free of obligation! #coasters #coasterset #houtenonderzetters #vintagelook #creatively #trixxcreative #creativelybezig #diy
Comment and receive 25 YP 25
help Ana Sophia
(i don't need yoors points) I would appreciate it if you could share or make a donation to this campaign, Let's help Ana Sophia Sequera: https://gofund.me/5cbe91bc  Ana Sophia Sequera Briceño is the daughter of Héctor Gabriel Sequera Herrera and Ana Cristina Briceño Toro, It is a 10-month-old infant, who presents with motor retardation and a heart disease diagnosed with: Persistence of the large ductus arteriosus, dilatation of the left cavities , tricuspid valve regurgitation and systematic arterial hypertension. Reason why, it requires medical treatment and a cardiac catheterization intervention for the closure of the ductus arteriosus, or in its defecation, traditional surgery. At present, the 10-month-old infant has the blood pressure of a 10-year-old girl and the effort exerted by her lungs can cause them to fail; in the same way, the aforementioned heart disease suggests an increase in the left chambers of the heart. which if not treated in time could deform the structures of the heart. please let us help this family venezolana to bring back happiness by helping their daughter NUMBER: +58 0414-4002952https://gofund.me/5cbe91bc LET'S HELP ANA SOPHIA Ayudemos Ana Sophia Sequera, organized by Hector Sequera - Ayudemos Ana Sophia Sequera, organized by Hector Sequera -