23-01-2020 ... Ik wou dat ik een vogel was (Oostenrijk, dag 4) | Marion's World

23-01-2020 ... Ik wou dat ik een vogel was (Oostenrijk, dag 4)

Ik ben moe van de dag en zit ’s avonds toch nog even op mijn balkonnetje. Ik kijk naar de sterren en zie de kleine beer (de enige die ik herken, trouwens) en denk mijn dag nog over. Ik kan niet stoppen met genieten, maar ondanks dat, mis ik wel m’n maatje, waar ik deze reis een soort van afscheid neem. Onze allerlaatste (bewuste)reis, samen. Ondanks zijn verlies, voelt het ook heel veilig hem zo dichtbij me te hebben. En ik weet dat hij op me past, mocht het op de weg heel erg eng worden. En eng is het af en toe met die sneeuw. Er meteen achteraan zeggend dat de meeste wegen prima schoon zijn. Ik praat ‘in mijn hoofd’ met hem, haal onze herinneringen op. Niet alleen van Oostenrijk, maar ook ons leven thuis, en soms schiet ik vol als ik zijn antwoord hoor. En terwijl ik mijmer, zie ik een ster vallen. Echt! Schiet zo de bergen in. Nou, maar even een paar wensjes gedaan. En weer schiet ik vol. Hoe graag zou ik in Oostenrijk blijven met een klein pensionnetje of iets dergelijks. Wensen bij vallende sterren, hoeven niet geheim te blijven, toch? Anders moeten jullie maar collectief meedenken, zodat de wens alsnog z’n bestemming bereikt. Deal?! Alvast bedankt voor het meewensen  Mijn nacht kon niet meer stuk en in mijn nieuwe appartement is het goed slapen. Een beetje te goed, want ik werd pas om 10.30 uur wakker, onder mijn werkelijk zijde zachte dekbedovertrek. Nu vermoedde ik al dat ik nog een dagje langer hier wilde wonen en had de vorige avond de verhuurder al op de hoogte gesteld, dus geen stress. Lekker langzaam opstarten met een kopje koffie en een broodje, die ik de dag ervoor uit de supermarkt had gehaald. Op m’n balkonnetje is het goed toeven in mijn pyjama. Volop zon. Het lijkt Spanje wel.

OostenrijkBloody Hot op m'n balkonnetje
Oostenrijk

Zou je ook geen vogel in Oostenrijk willen zijn?

Ja, inmiddels mijn extra paar sokken aan en geen koude voeten gekregen. Wat een prachtige wandeling. De waterval durf ik dus geen waterval te noemen, maar leuk is het wel. Erachter ligt een klein meertje met de ‘Wasserman’ Daar is een legende over. Die las ik later in mjin appartement pas, want toen ik terplekke was, vond ik ‘m gewoon geinig en creatief bedacht. Ik hoop dat je duits kan lezen, want ik heb geen zin om het te vertalen. Noem het vakantie … :-)

Oostenrijk

De immense waterval :-)

Oostenrijk

Wassermann

Oostenrijk

De legende van Wasserman

Na de wandeling ben ik de omgeving gaan bekijken. De lieflijke kleine dorpjes, waar werkelijk geen mens op straat loopt, en ik me afvraag wat ze daar zo al doen met hun leven. Dat heb ik mijn verhuurder maar eens gevraagd. De goeie man is volgens mij de saaiheid des levens, want hij kwam niet verder dan tv kijken en skiën. Bij doorvragen bleken er wel verenigingen te zijn. Het ligt er maar aan wat je wil, zei hij. Creatief? Dat wist hij niet. En omdat ik het me daar toch wel iets te rustig vind om ooit te gaan wonen, heb ik maar niet doorgevraagd. Alhoewel ik in de omgeving heel graag zou wonen, maar ja, dan ga ik dood aan eenzaamheid volgens mij. Om me op een boek schrijven te storten zou het een perfecte omgeving zijn trouwens. Wat een stilte daar. Nu is het voor mij al gauw stil, maar zelfs met m’n gehoorapparaten in, is het doodstil.
Oostenrijk
Oostenrijk
Oostenrijk

Trouwens, nog even wat anders … Ik dacht, hoe blond, ik laat het fruit in de auto liggen. Bananen en de mandarijnen. Blijven ze lekker fris. Kunnen bananen niet tegen -6 graden vriezen. Flauwe gasten, die bananen!! Wat een zooitje hebben ze er van gemaakt. Eens kijken of ik die drap nog uit de matten krijg.

Ja, ja, lach maar… deed ik ook :-D


Overigens probleem uitloggen verklaard. Als de internetverbinding zwak wordt, en dat is niet geheel ongebruikelijk in de bergen, dan laat Yoors me in de steek. Dus eigenlijk gewoon een internetdingetje, denk ik ... maar dan nog begrijp ik het niet waarom Yoors uitlogt, maar dat doet er niet toe. Ik ga vanavond eens iets anders proberen, zodat mijn blog binnen 30 min. klaar is, ipv 3 uur. 


#Oostenrijk #Austria #Osterreich #Salzkammergut #Tauplitz #Ausseerland  #IamAcreator   

Share
You share. We pay.