25-01-2020 ... En nu is het klaar, gewoon (Oostenrijk, dag 6) | Marion's World

25-01-2020 ... En nu is het klaar, gewoon (Oostenrijk, dag 6)

Terwijl ik zit te schrijven is het buiten aardedonker op wat lichtjes na van de kerstboom en kerstverlichting van de buurman. Op mijn balkon hangen ook nog kerstlichtjes. Ik dank de Oostenrijkers eeuwig dat ze op me gewacht hebben voordat ze de kerstversieringen weghalen. Ik word er blij van. Ik, kerstvrouw. Buiten loopt iemand met een zaklamp, en ik vermoed dat die een hond aan het uitlaten is. De overburen hadden denk ik visite, want twee auto verlaten hun pad om 23.00 uur. Ja, daarom sta ik op het balkon. Ik zuig alles op. Wil zoveel mogelijk zien. Dag en avond. Ik kan geen genoeg krijgen van dit land.

Oostenrijk

En ik heb zelf ook nog kerstverlichting ....🤣


Gisteren had ik mezelf voorgenomen om vanochtend naar de markt in Radstatt te gaan, maar natuurlijk al weer vergeten. Die markt was er van 7 tot 12.00 uur. Tegen de tijd dat ik het me weer herinnerde, moest ik echt haasten, want ik was m’n blog online proberen te zetten op de ontbijtplek van de boerderij, waar wel goed wifi te ontvangen was. Dus om 11.00 uur vloog ik de berg af (nee, natuurlijk niet, gekkies 🤪 ) om naar het centrum te rijden.

Kwartier zou het duren volgens Maps. Nou, duurde ietsje langer met mijn tempo van rijden. Maar ik heb de markt gehaald. Ik zweer je, 4 kraampjes. Of de rest was al vertrokken, of het was echt zo. Ik denk, leuk souveniertje scoren ofzo, maar nee, alleen maar vlees, zeep e.d. en groenten en nog wat flauwekul waar ik niks aan had. Evengoed wel souvenirs gescoord.

Die winkels gaan dus om 12.00 uur dicht en ik was om 11.45 uur in de winkel en toen moest ik nog uitzoeken wat ik wilde. Met de dame in gesprek geraakt, en om 12.30 uur mocht ze pauzeren  Ze had zelf ook geen idee waarom ze tussen 12 en 15.00 gesloten zijn. Is al sinds historie. Tijd dat ik er kom wonen en de winkeliers wakker ga schudden, dat ze omzet mislopen aan al die toeristen die er wel zijn in dat tijdsbestek. Evengoed, gezellig gekletst (goed voor m’n duits) en iets prachtigs gevonden. Nu hopen dat de ontvanger het ook mooi vindt. Ik kan niet uitweiden, want ze leest waarschijnlijk mee. Is de verrassing er af.

Maar na het centrum een beetje doorgelopen te hebben, waar je een kanon kon afschieten, even naar een Gasthof verderop in het centrum gereden, waarvan ik wist dat ik daar Wifi had. Ja, ik word steeds handiger. De meesten Gasthofs hebben publieke Wifi. Da’s handig als ik een hotel moet zoeken. Scheelt toch weer kosten aan roaming. Ik wilde naar Bad Gastein of Bad Hofgastein. Die hangbrug is daar. En het lijkt me onwijs gaaf, maar ik ben ook wel zo dat het niet perse hoeft. Maar goed, hotelletje gevonden en hup die richting op. Via via natuurlijk, want Maps geeft wel de grote wegen aan, maar niet de toeristische. Of ik moet ‘m niet gevonden hebben bij de instellingen, dus zeg het maar als het anders kan.

Oostenrijk

Radstatt, lijkt me duidelijk 😉

Oostenrijk

Dit heeft haast een engels sfeertje ....

Oostenrijk

En dan duikt er ineens een begraafplaats op. Ik liep alleen maar een poortje onderdoor ...😖👼

Ik kom ze op de gekste plekken tegen🤣

Menig bergje weer beklommen en afgedaald en de goeie kant op. Iets in mij zei dat ik nog even het hotel moest checken en voor de zekerheid boeken. Want ik wil echt graag rond 17.00 uur op honk zijn, voordat het gitzwart wordt aan de hemel. Maar goed dat ik nog even controleerde, want dat hotel lag helemaal niet in Bad Gastein, maar 31 kilometer er vandaan en die hoek wil ik nog niet uit. Wel op de terugweg naar Salzburg. Rapido Roaming aangezet en een hotel uitgezocht. Selecteer 20-50 euro. Meer ga ik niet betalen. Niks. Shit. Ander plaatsje ingetypt. Niks. Ja, nou, niet helemaal niks, boven de 50 euro.

Dure hoek vanwege de vele toeristen. En ineens komt er een hotelletje uitrollen. Iets verder door rijden. Moet morgen wel weer terug rijden voor die hangbrug, dat dan weer wel. Maar die kon zomaar ineens van mijn verlanglijstje verdwijnen. Ik rij, hoe ik het doe, doe ik het, weer een berg op. En het wordt steeds stiller op de weg, maar het uitzicht….. Het uitzicht!!!!! Het was weer de moeite waard om naar dit adres toe te rijden. Hier en daar ligt er al geen sneeuw meer op de bergen, en ik wilde sneeuw. Nou, ik kreeg sneeuw.


Om vijf uur rij ik een pad op naar ….. neeeeeeeee…… een boerderij. TE LEUK!! Dat had ik allemaal niet gelezen, joh. Geen tijd voor gehad. Ik word verwelkomd door een stapel katten (ach, wat mis ik de mijne toch) en de boer. En toen werd het leuk. Hij moest de paarden nog voeren. Ik mee natuurlijk. Wat dacht je wat ! Geniet even mee van de foto’s.

Oostenrijk

Dit is de weg ernaar toe.

Oostenrijk

Z'n oprit. Je zal toch met zo'n uitzicht je oprit op moeten hé 😉

Oostenrijk

Nou, ik denk dat mijn katten opnieuw opgevoed moeten worden. Zo intiem word ik thuis niet begroet😛

Oostenrijk

En nog een stapeltje dat me kwam begroeten ...

Oostenrijk

En hemmes..... hij moest lief zitten van de baas. Dat duurde gemiddeld drie seconden ...... 

Oostenrijk

30 paarden heeft de boer. Dit is er eentje. 

Oostenrijk

Ik vind ze een poster waardig!! Te grappig die twee. 

Oostenrijk

Hoiiiii

Oostenrijk

Die geit wilde m'n camera. Ik moest ff terugtrekken en dus mislukte de foto. Zal die geit een worst zijn, trouwens ...

En wat een heerlijke meuk die kamer van me. Het is maar goed, dat ik niet erg kieskeurig ben. Het begon al met een kapotte traptree. Naast het feit dat er nog heuga tegels uit het jaar kruik op de grond liggen. Aan stopcontacten kennelijk een gebrek. Sterker nog, 1. Dus een verlengsnoer. Heerlijk, hoe bedenk je het. Wastafel zit een barst in, zo ook in de douchecel. De balkondeur heeft nog een ouderwetse sluiting, maar he, het werkt, maar je kan ‘m niet achter je dichttrekken, want er is niets om aan te trekken. Mijn koffer gebruik ik om de deur op een kier te houden, zodat ie de warme kamer niet in 1x met -6 wind koud blaast. De lamp aan het plafond is uit 1920 en de kledingkast ook. De deur van de badkamer loopt vast op een kromgetrokken tegelvloer, maar is dan wel weer goed voor de ventilatie zo’n openstaande deur. Het warme water duurt ongeveer een uur voordat het mij bereikt. Al met al, veel geld betaald voor ouwe troep. Oh, en ik zag ook een barst in het glas van de balkondeur. Eigenlijk staat die tent op instorten 😖

Ach, kijk zelf maar. Oh ja, en het ontbijt is 14 euro. In geen 14 jaar ….

Dat brood in m’n auto voldoet ook hier weer uitstekend als ontbijt. Maar verder vind ik het hier FANTASTISCH!!!!

En voorzichtig aan kweek ik een snotneus van al dat balkonhangen. Even wat vitamine C naar binnen werken. Toevallig net gekocht. Tis net Nederland. Je kan hier alles krijgen …

Oostenrijk

Zie je m liggen, de contactdoos?

Oostenrijk

Klein barstjes maar. Had ik al gezegd dat het handdoekenhaakje van de muur is gekomen!! Kan er ook nog wel bij

Oostenrijk

Ze vonden het niet leuk dat ik wegging. Eentje nota bene op schoot. Had wormen. Tegen boer gezegd, maar ja, of ie er wat aan gaat doen, durf ik te betwijfelen. 

Oostenrijk

Moet je niet op je koppie krijgen zo'n ijspegels. Maar wel mooi om te zien

Oostenrijk

Ik besloot de weg verder af te rijden. Die stopte gewoon. Dát zeg ik toch iedere keer, het einde van Oostenrijk bereikt 🤣

En nu ben ik er klaar mee. Ik ga aan iedereen die ik spreek, vragen of ze me wllen adopteren. Ik heb nog twee dagen Oostenrijk om het te regelen. Ik wil niet, NIET meer naar huis. Nou, ja, even dan. Diertjes en spulletjes op halen. De makelaar ben ik dichtbij in de buurt geweest trouwens, net als die hangbrug. Maar ik heb ze geschrapt deze vakantie. Ik zou niet weten wat ik met de makelaar moet bespreken als ik nog niet eens weet waar in Oostenrijk ik wil gaan wonen. Laat ik dat eerst maar eens gaan uitzoeken.

En die hangbrug is vast veel leuker in de zomer, want als die sneeuw wegsmelt (en dat doet het rapjes op dit moment) is ook Oostenrijk grauw. Nou ja, grauw grijs, bruin en groen ........ 


Tot morgen weer .....

 de dag dat het misging .....


#Oostenrijk #austria #osterreich #bucheben #badgastein #rauris #IamAcreator

Share
Share and earn.