Let op jouw eigen gedrag en wat je doorstuurt!


Zo nu en dan komt het voorbij, of moet ik zeggen: geregeld komt het voorbij, van die berichten van een zielig ziek kindje op FaceBook en zelfs messenger. Vandaag kreeg ik er weer een en bewust zet ik dit bericht er gewoon even bij. De foto met de tekst: 

She gets a dollar for every pic that's shared on messenger it goes towards her kidney transplant.... you gotta share plz she is my neighbors kid

Nu, even wat vragen:

Wie is dit kind?

Wie gaat dat betalen?

Waar kan ik informatie vinden?

En hoe gaan ze controleren hoe vaak deze is verzonden?

Met andere woorden: dit is gewoon weer zo’n lekker NEP BERICHT, als je het mij vraagt!Dezelfde vragen heb ik ook aan de persoon gestuurd waarvan ik het kreeg en de opmerking die ik terug kreeg was: je hebt gelijk, maar waar moet ik anders FB voor gebruiken?

Nu, misschien deze zaken niet meer doorsturen en FB alleen gebruiken voor ECHT contact? Het antwoord was dubbel zinnig: misschien, Gods zegen bro.

Nu in elk geval nog Gods zegen, dat is wel fijn. Maar dat misschien… Ik kan daar niet veel mee, ik bedoel: misschien ook niet, zeg maar. En dan sta ik in twijfel, moet ik nu wel of geen contact houden met iemand die ‘misschien’ wel echt contact zou willen houden, maar dat dus niet zeker weet?

Weet u, ik heb echt geen idee wie dit kindje is en eerlijk: als dit meisje echt een nieuwe nier zou moeten, dan gun ik het haar ook echt wel. Elke euro is dan natuurlijk nodig!

Maar er gaat zoveel flauwekul over FB, dat ik er vanuit ga dat deze berichten gewoon HOAX zijn. Nogmaals, zie mijn gestelde vragen boven. Daarnaast denk ik dan, zijn er betere kanalen te vinden dan een ‘euro voor een doorgestuurde foto’. Ik denk even aan Go Fund Me, om maar even wat te noemen. 

Ik wil mijn FB in elk geval uitsluitend nog gebruiken voor ECHT contact en mijn messenger, laat die alsjeblieft niet vervuild worden met dit soort berichten. Ik voel me namelijk altijd genoodzaakt om op je te reageren en ergens heb ik ook nog medelijden ook. Niet alleen met het bewuste kindje trouwens, maar ook de personen die dit willens en wetens steeds door blijven sturen!

Als je niets zinnigs te zeggen hebt in mijn messenger, blijf er dan gewoon uit. Als je niet echt contact wilt onderhouden, verwijder me dan op zijn minst. Ik houdt het liever open voor mensen die wel om me geven en ik om hen.