Stoppen met cymbaltica


Stoppen met antidepressiva

Stoppen met dit goedje gaat je niet in de koude kleren zitten. In sommige gevallen mag je ook niet zomaar ineens stoppen! En eigenlijk zijn er mensen die het hun leven lang zouden moeten gebruiken, zoals ik. Maar ik besloot toch om te stoppen met dit goedje. Eigenwijs en misschien niet slim, maar ik wilde niet langer met een dik lichaam door het leven.

Het goedje heet duloxetine en heeft vrij veel bijwerkingen, vooral als he net begint. Maar na een paar weken gebruik verdwijnen de meeste, maar sommige niet.Bijwerkingen zoals overdadig zweten en aankomen in gewicht zijn niet weggegaan.Er zijn heel wat antidepressiva aan vooraf gegaan. Maar bij cymbalta had ik toch het meeste baat.

Cymbalta is de merknaam van duloxetine, de werkzame stof. Dit medicijn wordt ook wel gegeven bij mensen die urine incontinent zijn. Maar veelal zijn het mensen die in een depressie zitten die dit medicijn gebruiken.Ik kreeg dit middel van mijn laatste psychiater en het hielp me goed. Ik heb het jaren gebruikt.

De zweetaanvallen waren het ergste wat me overkwam, maar het blijven groeien zorgde voor obesitas. Ook in combinatie met de prednison die ik voortdurend moet slikken.

Daarbij heb ik lange tijd oxycodon geslikt, een zwaar verslavend medicijn! Niemand wist dat ik deze ook aan het afbouwen was, totdat het me was gelukt. Ik was trots op mezelf, ik gebruik nu meer 1000 Mg paracetamol, maar wel 8 pillen oxycodon minder.

Daarna ben ik een slaapmiddel “flurazepam” gaan afbouwen en ook dat ging heel goed. Nu was ik bijna gestopt met het slaapmiddel zoplicon, waar ik er 2 voor de nacht nam, maar besloot deze nog niet helemaal te stoppen voor ik van de duloxetine af was.Het zal niet gemakkelijk gaan.

Stemmingswisselingen komen zo weleens voor. Ik merk dat ik emotioneren ben en sneller op mijn lange tenen getrapt. Voor ik stopte heb ik mensen in mijn omgeving hiervoor gewaarschuwd. Het was geen probleem, het werd begrepen. De nachten zijn moeilijk, ik voel steken als waren het naalden in mijn hele lichaam. Het wordt onrustig in mijn lichaam en het is net alsof er schokjes in mijn hoofd worden gegeven. Een onzeker gevoelen af en toe angstig gevoel overvalt me dan. Ik weet waar het door komt en probeer mezelf voor te houden dat dit tijdelijk is.Het afbouwen ging als volgt: van 60 Mg per dag naar 30 Mg pet dag gedurende een week. Daarna een week om de dag 30 Mg en daarna een stop.

In het begin viel het dan ook mee, maar nu valt het tegen. Ik wil misschien wel te snel, maar ik wil er ook niet maandenlang over doen. Het duurt wel een half jaar voor de stof uit mijn lichaam is en daarom wil ik snel beginnen. Daar heb ik de bijwerkingen voor over.Ik heb alleen wel hulp en begrip nodig. Begrip bij mijn wisselende stemmingen.

Ik weet dat ik vervelend kan zijn dan. Maar ook begrip bij het emotionele.Ik hoop dat ik over er. Half jaar van dit geneesmiddel af ben, zodat ik niet meer zo zweet en dat ik wat slanker weer mag zijn. Mogelijk ben ik de slaaptablet dan ook al niet meer nodig!