MyLife en Yoors - februari 2019


Sinds ruim een week lukt het mij niet meer om een geplaatste blog aan te passen of te wijzigen.

Ik kan de blog wel openen en aanpassen, maar opslaan lukt niet. Na uren proberen heb ik steeds hetzelfde resultaat. Ook op het tablet dat ik afgelopen week mocht lenen lukt het niet. Vervelend want ik kan dus niets updaten, geen trefwoorden toevoegen, geen oudere blogs meer bovenaan zetten, geen type en schrijffouten verwijderen en een vraag toevoegen lukt ook niet meer.


Voor een blind paard als ik (en zeikerd) zou dit wel fijn zijn, maar ik geef het op.

Mijn ene oog dat nog wel ziet wordt moe en ik verspil te veel uren met proberen. Inmiddels is het wel duidelijk dat het niet aan mijn slome internet verbinding ligt.


Tegenwoordig heb ik het altijd koud en ik ril wat af.

De kou verbeeld ik mij niet, mijn handen tot boven mijn ellebogen zijn koud en zelfs blauw. Voeten en onderbenen net zo. Het zal wel de lage lichaamstemp en -bloeddruk zijn. Het voordeel is dat ik meer slaap. Vaak ben ik al om 7 uur in dromenland.

Ik droom heel wat af. Het meeste kan ik wel herleiden, de dagelijkse dingen, gedachten, beslommeringen en het verleden (er zijn nu eenmaal dingen die je nooit vergeet. Lijkt mij ook de bedoeling. Levenslessen die de dood tot gevolg kunnen hebben kun je beter niet vergeten.).


Mijn zenuwpijnen zijn een stuk minder.

Prednisone slik ik deze hele maand al niet (zou ik daarom die koude rillingen hebben? Het kan toch geen overgangsklacht zijn), maar ik heb wel een hormonenzalf en de ureumzalf.

Beide gebruik ik zo min mogelijk.

Wie interesse heeft in de ureum créme, deze is sinds december 2018 bijna 5 euro per tube duurder geworden! Zoeken dus wat het goedkoopst is (ik wil nog over de grens kijken) tot nu toe is dat in Nederland nog steeds www.drogistonline.nl (en goede service) en wie weet is er een goedkoper merk. Let op inhoud en hoeveelheid ureum.

Er wordt nog steeds zoveel mogelijk uit de voorraadkast gegeten.

In het begin leek het niet eens echt minder te worden, hoewel de inhoud wel eentoniger wordt. Ik heb nog heel veel klaprozensiroop en klaprozengelei staan. In mei ga ik dus niet nieuw maken. Wij zijn geen limonade mensen.


Er worden iets vaker pannenkoeken gegeten.

O.a. gevuld met de rest spaghettisaus en gisteren met wat custard (de kinderen kregen vandaag een bakje mee naar school) en aardbeiensaus. Restjes zijn ook geschikt om de pannenkoeken mee te vullen. Je hebt dan een aardig vullende maaltijd (al is het niet mijn lievelingskostje)


De pannenkoeken die gevuld waren bestaan alleen maar uit bloem met water en soms wat zout.

Meer is niet nodig. Ik bak ze ook niet bruin (roti, tortilla, pitabroodje, bapao is ook niet bruin), dat scheelt alvast in de AGEs.

Pannenkoek gevuld met rest spaghettisaus.

Veel bakken doe ik niet meer nadat mijn oven in brand stond (het isolatiemateriaal).

Ik heb er wat aan gerommeld en vandaag wat gebakken. De stand wat lager gehouden, klep onder de oven en in de buurt blijven (moet toch wel want er zit geen thermostaat in).


Het werd de chocoladecake (zonder ei en boter), alle ingrediënten had ik in huis.

Zoals je ziet is er niet veel nodig.

Ingrediënten:

275 gr zelfrijzendbakmeel

300 gr suiker

140 ml olie

40 gr cacao

350 ml water

1 vanillesuiker

Beetje zout (met jodium)

En zo hebben de kinderen weer wat mee naar school.

Deel jouw ervaringen ook op Yoors!