Filmpje pakken (vervolgverhaal fles)


Dit is een vervolgverhaal, op ieder deel dat is geschreven mag je inhaken door je eigen vervolg te schrijven. Het gaat over twee vrienden die in een avontuur terecht zijn gekomen doordat ze ooit een paar flessen Whisky in een mijn vonden. Wat er in en rondom die mijn gebeurt, dat is aan jou, of aan mij. Voel je in ieder geval vrij om waar dan ook in het verhaal jouw aandeel te schrijven. Het is dan wel leuk als je een linkje plaatst naar jouw verhaal onder deze!

Wanneer je graag vanaf het begin wil lezen, dan moet je hier klikken.

De vorige: https://yoo.rs/b58ef789d4f9dade72f25bb14b4f37d2/blog/schrijven-met-de-buis-vervolgverhaal-fles-1578286425.html?Ysid=122391 

#schrijven , ,#aansluitverhaal ,#lamp , #Destilleren ,#Stoken , #licht , #Mine , #Twijfel  , #wellness , #fles#film


 

“Heftig, wat voor films heb je dan?”

“Gewoon de reguliere tekenfilms zijn het gemakkelijkst om te zetten omdat er per frame minder pixels in zitten, maar we hebben ook de echte Thrill films, in onze eigen studio gemaakt”.

Deze wereld onder de grond is nog vele malen groter dan dat ik kon bevatten, hoe kan iets dergelijks aan de aandacht van de wereld boven ontsnapt zijn?

“wat zie je dan in zo’n Thrill film?”

“Die zou ik niet echt aanraden voor nu, zie je die lampjes hier in onze cabine?”

Die zie ik inderdaad… “Ja”

“De film loopt door binnen de cabine, je kan je dus voorstellen, dat je door een bos gaat met deze buis, dat er dan bomen afbreken en dat je gespiest wordt door een enorme splinter?”

“Slik, daar maak je een film van? Waarom?”

“Om eerlijk te zijn, is dat een manier om mensen die ons willen verraden klein te krijgen, je wil niet weten hoe heftig dit is, maar we hebben een paar idioten in onze eigen gelederen die het heerlijk vinden om iedere nieuwe film te maken en real life uit te proberen”.

Zelf heb ik ooit met zo’n VR bril op, op een plank gelopen die uit een wolkenkrabber stak, puur om mijn hoogtevrees te overwinnen, het heeft niet gewerkt!

“Zet maar een leuke tekenfilm op, ik ben benieuwd naar de techniek die dit kan realiseren.

“Het leuke is, dat door de Led verlichting om je heen te hebben en te spelen met het bochtenwerk van onze rit, de 3D ervaring heel anders is dan met een bril op.”

De buis sluit zich langzaam en daar zitten we dan, voor mij, in de tunnel zie ik hoe een levensechte Mickey Mouse bellen aan het blazen is. Naast mij worden een paar knoppen ingesteld en rustig beginnen we te … Ja wat doen we eigenlijk? Het is geen rijden of varen, vliegen klopt ook niet, laat ik dit maar schieten noemen, maar dat langzaam is dan vreemd.

We rijden op een enorme bel af die de gehele ruimte vult, ik wil al wegduiken voor het gevaarte omdat deze zo levensecht binnenkomt. Dan spat hij uit elkaar en voel ik druppeltjes op mijn gezicht. Naast mij zit mijn begeleider doodleuk met een plantenspuit het effect heftiger te maken. Hij grijnst: “Je had hem goed te pakken!”

En dan: “Hier, heb je een Joystick, je kan met de laserstraal de bellen kapot schieten, weer een leuke toevoeging aan onze toch best inventieve uitvinding”.

Onze rit wordt op deze manier een leuke uitdaging, wel wat kinderachtig maar door de vernieuwende insteek geniet ik van de activiteit. De tijd ‘schiet’ voorbij en ik heb het gevoel dat de film nog maar net is opgestart als ik naast mij hoor zeggen: “die laatste luchtbel daar, “ Hij wijst een eind voor ons naar een enorme bel. “Die moet je niet kapot schieten, anders voelt het remmen straks heel heftig”.

Het is te laat, ik had al geschoten en de bel is kapot. In een rotvaart schieten we op een muur af die door de led lampjes nog meer wordt verlicht. Naast mij hoor ik een stem die binnensmonds vloekt en mompelt: “ze moeten die optie er uit halen, zit ik zo weer met een zoutzak”. Vlak voordat de buis de muur zou raken val ik weg, deze thrill is te heftig voor mij, het wordt zwart voor mijn ogen…


Lees hier hoe het verder gaat.