vrij schrijven #8


Vandaag niet zo lang vrij schrijven eerder een vraag aan jullie. Maar ik geef wel een inleiding waarom deze vraag.

Mijn collega's, die mijn 18+ verhalen lezen en soms ook onderwerpen daarvoor aanleveren, hebben een idee.
ze willen al mijn 18+ verhalen bundelen tot een boek. Ja ja nou doe maar niet zei ik zo. Nee dat moet ik echt doen ze denken dat ik er rijk mee kan worden. Ik zou zo goed schrijven volgens hen.
Gisteren zij een collega weer dat ik een bepaald onderwerp moet gaan gebruiken. Nou ik kan zeggen dat de raderen draaien en er al een verhaal aan het ontstaan is. Maar wanneer die gaat komen dat is even de vraag. Het is immers niet altijd makkelijk om een verhaal wat in je hoofd borrelt ergens neer te zetten en te bewerken tot iets leesbaars.

Moet ook eerlijk bekennen dat ik soms denk ooooo wat ben ik toch eigenlijk slecht. Zoiets schrijf je toch niet. Hoe krijg je het verzonnen. In werkelijkheid ben ik toch echt niet zo. Al hoe wel gisteren had een collega nog zaad van de bakker in zijn oog met het schoonmaken van de broodplanken. En dat zei ik dus ook. Nou ja zeg was de reactie dat zeg je toch niet zo. Van wie/wat is het zaad dan? vroeg ik hem. Van het brood natuurlijk niet van de bakker. Nou ik had het dus niet meer van het lachen maar een andere collega weet waar ik op doelde dus die ging nog een stapje verder.
Ja ik had het over.......

Ach de collega waar ik het tegen zei is ook nog geen 18 maar begreep al wel wat ik bedoelde en kon er ook wel om lachen hoor. Maar hij weet niet dat ik 18+ verhalen schrijf hier. Denk dat dat maar goed is ook. En ja zo kom ik dus af en toe aan de onderwerpen waar ik dan probeer een mooi verhaal te maken.

Ben benieuwd wat jullie vinden moet ik door gaan of zeggen jullie stop er maar mee want wat jij schrijft is waardeloos.
Zeg het maar eerlijk ik houd niet van achterbaks zijn dus kom maar op met de kritiek.