Basiscursus, werkjes van de dag 7-10-2019


Het is alweer een tijdje geleden dat ik encaustic art werk liet zien. Ik ben natuurlijk op vakantie geweest, en heb daar veel over geblogd (ik ben druk bezig met foto's uitzoeken voor een volgende blog), en was druk met allerlei andere zaken, maar dat wil niet zeggen dat ik niets deed met de bijenwas. Integendeel! 

Ik ben namelijk een basiscursus gaan volgen! Een basiscursus? Huh? Je doet het toch al een tijdje? Ja, dat klopt: ik schilder al een kleine vier jaar met bijenwas, met heel veel plezier, maar ik heb nooit een echte basiscursus gevolgd. Vond ik niet nodig, en hij was er ook niet echt. Maar nu is er Encaustic House, een samenwerking tussen Wemke de Jong en Michael Bossom. Zij hebben een basiscursus opgezet. En oh, wat heb ik er een lol in!

Ik leer nieuwe technieken, naast de vele die ik al ken, en ik word gemotiveerd andere kleuren te gebruiken dan ik meestal doe. 

encaustic art
encaustic art

De werkjes die ontstaan zijn dan ook vaak verrassend. Zo werkte ik nog niet eerder met zwart en wit, maar oh, wat is me dat goed bevallen, toen ik eenmaal leerde ervoor te zorgen dat de kleuren niet direct mengen tot grijs....

encaustic art
encaustic art

Ik speel met kleur, zonder dat het iets voor hoeft te stellen, en leuk genoeg: de bijenwas volgt zijn eigen weg, en zo ontstaat er toch vaak van alles, en vaak ben ik verbaasd over mijn eigen resultaat :-)

encaustic art
encaustic art
encaustic art
encaustic art
encaustic art

Inmiddels ben ik gevorderd tot les vier, en het enige dat mij verhindert sneller te gaan is de tijd..... er moet ook nog gewerkt worden af en toe: 

encaustic art
encaustic art
encaustic art
encaustic art

Ik hoop binnenkort en weer wat vaker meer te kunnen laten zien van mijn encaustic art werk!

encaustic art

Inmiddels ben ik ook te vinden op het nieuwe platform socializen. Ik zal proberen dit bij te houden naast Yoors. Mocht je ook lid willen worden, of mij daar willen vinden, dan is dit de link: https://socializen.online/register?ref=Encaustichris.

encaustic art

Tot binnenkort!

Lid worden van Yoors? Klik op inloggen en meld je gratis aan!