Presse papier met encaustic art, werkjes van de dag 8-7-2019


Een paar weken geleden schreef ik hier dat ik bij vriendin Thea was, en dat we samen een nieuw idee hadden uitgewerkt voor onze encaustic art. Iets nieuws voor in de winkel, voor wie geen sieraden draagt, of voor wie een uniek kadootje zoekt.

Vandaag kan ik het idee presenteren: de presse papier met encaustic art!

Om uit te testen wat het mooiste werkt, heb ik ze gemaakt in drie groottes: 4, 5 en 6 centimeter in doorsnede.


De presse papiers zijn niet alleen verschillend in grootte, maar zoals je zult begrijpen lopen ze ook op in gewicht.


Voor de kleine papiertjes is de geel-rood-gouden,  voor een paar grotere vellen de parelmoer-zwarte en voor het echte werk de bruin-blauw-bronzen.

De oplettende kijker ziet dat er wat kleine luchtbelletjes zijn ingesloten in het werk. Dit is niet mijn bedoeling, dus ik ga een volgende keer proberen dit te voorkomen. Maar ik ben enthousiast over deze eerste poging, en ga het zeker een vervolg geven. 

Deze drie blijven (voorlopig) bij mij, maar ik ben zeker van plan nieuwe presse papiers in mijn winkeltje (De Urban community store in Haarlem) te gaan presenteren. En uiteraard ga ik ook deze maken op verzoek, in de gewenste kleuren. Ik ben heel benieuwd of er vraag naar gaat zijn. Wat denk jij?

Reageren op deze blog, maar nog geen Yoors lid?


Je kunt je gratis aanmelden door hieronder op inloggen te klikken.