Hamsteren is asociaal


De wereld lijkt- of is zwaar getikt

Of het nu gaat om deze wereldwijde verkoudheid of iets anders; hamsteren is "not-done'.

Omdat er mensen zijn die het nodig vinden tien pakken rijst, potten groenten of wat dan ook in te slaan, grijpt een ander weer mis. Nee, ik niet. Het is inmiddels een dag of vier geleden dat ik naar de supermarkt ben geweest en heb normaal boodschappen gedaan. Grappig en triest tegelijk, hoe weinig er nodig is om massa-hysterie te veroorzaken. Mensen hebben de mond vol over de media, fake-news, etc. En nu blijkt dat er slechts enkelen zijn die rationeel kunnen blijven denken. Wat wél ernstig is, is dat wereldwijd de economie instort vanwege deze gekte. Dát zou een gerechtvaardigde zorg zijn. Tenminste... Op zich best leuk, dat goedkoop tanken. Kortzichtig, ik weet 't. Maar ik maak me niet (meer) zo gauw druk. Wel over dat hamsteren. Graag koop ik wat ik nodig heb en laat de rest staan voor anderen, die het wellicht net zo 'hard nodig' hebben als ik. Kleine zaken worden groot gemaakt en grote zaken klein... Complottheoristen en doemdenkers kunnen nu hun hart ophalen...

Ps: Het is vrijdag de dertiende.

© 13-03-2020 Copyright; Blog, titel en tekst(en) van/door: © The Original Enrique Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Image by Marcela Arrubla from Pixabay Tags: #hamsteren#corona#covid19#massahysterie#doomsday#onzin#gekte

Zie ook:

hamsteren