Permanente bewoning recreatiewoning


Programma Radar op haar 'best'...

Het is nu 'huilie-huilie' op diverse vakantieparken, want er wordt gehandhaafd. Eindelijk! Zou ik zeggen.

Eerst gaat men willens en wetens op zo'n park wonen, wetende dat het maximaal 9 maanden per jaar bewoont mag worden. In elk geval kún je het weten en je wordt geacht dat te weten en vervolgens is het jammeren en klagen. Het is ook niet voor niets een recreatiewoning. Men dient een regulier hoofdverblijf te hebben. Zelfs wordt als verdediging aangevoerd: "Ja, maar er werd niet gehandhaafd!" Ja, en? Dus als men niet handhaaft, mag je de wet overtreden? Ook wordt er gezegd: "Ik ben helemaal niet goedkoper uit, ik betaal ook gewoon heffingen". Ja, dat wou ik ook wel, als je daarvoor een voordeeltje van een ton hebt gehad!

Toen ik destijds op huizenjacht was, kwam ik op Funda ook wel hele mooie woningen tegen met een gunstige prijs. Iets in de orde van €75.000,- voor een kast van een huis. Dat wou ik ook wel maar deed 't niet, omdat permanente bewoning niet is toegestaan. En bij een vergelijkbaar 'gewoon' huis, kwam er dan nog een 1 voor het bedrag te staan.

Je bent jaloers...

Jazeker ben ik jaloers! Dat wou ik ook wel, ergens illegaal goedkoop gaan wonen en later werd 't dan maar gedoogd, zoals we dat in Nl wel vaker doen. Maar ik besloot me aan de regels te houden.

Het lijkt me wel zo eerlijk om de permanente bewoners van een recreatiewoning een naheffing te bezorgen. Namelijk voor het voordeel wat ze bij de koop hebben gehad en nog één omdat de O.Z.B. altijd zo lekker laag was en is. Het kan niet zo zijn dat mensen die de wet overtreden beloont worden en mensen die zich aan regels houden, nadeliger uit zijn. AvroTros Radar maakt zich kennelijk heel druk omdat er mensen 'dakloos' dreigen te worden, omdat er nu daadwerkelijk mensen uitgezet gaan worden. Ze kunnen zich beter bezig houden met mensen die écht door instanties of bedrijven gedupeerd worden. "Bezint eer ge begint", lijkt me hier een wijze les.

© 03-02-2020 Copyright; Blog, titel en tekst(en) van/door: © The Original Enrique Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.  Image by Michal Jarmoluk from Pixabay Tags: #recreatiewoning#vakantiewoning#gedoogbeleid#uitzetting#Radar#consumentenprogramma#opinion#mening#uitzetting#handhaving

recreatiewoning

Ook uw mening ventileren?

Meldt u dan aan, het is Gratis!