Zo werd ByJolan geboren


In 2012 is bij mij Reuma vastgesteld in handen, voeten en rug. De juiste behandeling en medicatie vinden ging niet zonder slag of stoot. Maanden heb ik van alles qua medicatie gehad , met de nodige nare bijwerkingen , tot ze tot de conclusie kwamen wat het moest zijn. Methotrexaat zou het worden. In injectie vorm. Ik zou , bij de verpleegkundige , leren om ze zelf te zetten. Ik legde uit dat ik dat al kon aangezien ik medicatie had gespoten om zwanger te worden. De zogeheten prikinstructie werd gegeven en daar waren ze dezelfde mening toegedaan. Ik kon het zelf. Jaren heb ik de spuiten gedaan tot het me zo tegen ging staan dat ik om iets anders vroeg. Het openmaken van de steriele verpakking was genoeg om mijn maag te laten draaien. Ik mocht over op pillen godzijdank. Ik besloot ook om om af te vallen. Ik ging over op een koolhydraatarme leefstijl n verloor 23 kilo. Ik was blij en mijn reumatoloog ook. Mijn medicatie kon naar beneden bijgesteld worden. Het volgende probleem kondigde zich echter alweer aan. Krachtverlies in mijn handen en verlies van mijn fijne motoriek. De reumaverpleegkundige stelde voor dat ik ging "priegelen" . knutselen met kleine dingen. Die oppakken en gebruiken is dus heel goed om je fijne motoriek op pijl te houden voor zover dat lukt. Ik besloot wat kralen te kopen op internet en ging aan de gang. Ik had er een hard hoofd in maar het werkte. Het werd niet slechter en bovendien vond ik het erg leuk. Ik ging de armbandjes dragen en kreeg er hele leuke reacties op. Waar ik ze gehaald had wilde iedereen weten. Ik maak ze zelf was mijn antwoord. Zo begon het heel klein. Mensen in mijn omgeving kochten de armbandjes tegen de kostprijs van het maken en ik vond het leuk om mijn therapie om te zitten naar wat leuks. Ik besloot een persoonlijke blogpagina te maken op Facebook en zo is ByJolan dus ontstaan. Ik maakte wat armbandjes en zette ze er met hun kostprijs op. Ik ging in een paar dagen naar de 200 likers en opende iedere dag mijn pagina met open mond. Mensen vonden ze leuk en waren bovendien blij met de kleine prijzen die ik aanhoud. Ondertussen heb ik bijna 800 likers op mijn pagina. soms zitten er mensen bij die het concept niet goed begrijpen en krijg ik berichten van mensen die er 50 willen van "die ene mooie" . Dat kan dus niet. Ik ben geen winkel en heb maar een kleine voorraad. Heel soms komt het voor dat ik een tweede kan maken maar dan houdt het wel weer op. Ik maak van alles maar een stuks en dat wil ik ook zo houden. Het is wel therapie en het kost me de nodige moeite om ze te maken met mijn handen. Maargoed, neem er eens een kijkje. Ga naar Facebook en zoek op ByJolan of klik op de READ MORE knop om naar de pagina te gaan.