Nederland regelland


Voor wie wel eens een droom heeft proberen te verwezenlijken, is het een bekend fenomeen. Regeltjes.

Aanpassingen aan je huis: regeltjes

Nieuwbouw: regeltjes

Etc.etc.

Zelf liep ik er onlangs ook tegenaan. Meerdere malen om diverse redenen.

De eerste is de wens om wat vrijer te leven. Wie niet zou je zeggen. Mijn utopie? Stukje grond van 350 tot 1000 m2. Eenvoudig huiaje of chaletachtige woning erop. En zo zelfvoorzienend mogelijk proberen te leven.

Elk potentiële stuk bouwgrond had weer zo zijn eigen eisen. Vooral de vereiate afmetingen speelde een rol. Het lijkt erop dat je geen klein huis mag neerzetten, het liefst zo groot mogelijk. Mijn idee? Zodat de gemeente zo groot mogelijk bedrag aan WOZ kan innen.

Voorlopig staat mijn utopie op een laag pitje.

Daarnaast zat ik door een relatiebreuk met een bekend probleem. Huisvesting. Zie met de krapte op de huizenmarkt maar eens een huurhuisje te vinden. Dus maar tijdelijk een briefadres aanvragen en dan maar kijken waar ik terecht kwam

Blijken er toch een lading regels aan te zitten.!!!! Zo wilde men over een periode van 3 maanden weten waar ik elke nacht zou blijven. Niet te doen. Ik wist niet eens waar ik die maand zou slapen ( naja dat wist ik wel maar dat gaat ze geen moer aan 😉)

Puntje bij paaltje: officieel ben ik weer thuis bij mijn ouders en dat op 44 jarige leeftijd.

Zo langzaamaan wordt ik een beetje moe van al die regels. De meeste zijn noodzaak, maar we slaan er aardig in door.

Herkennen jullie dit? Hebben jullie ook voorbeelden van Nederland regelland?