Positieve veranderingen


Things to do!

In februari leek alles nog zo gewoon in Nederland. In maart veranderde de hele manier van doen in een rap tempo. Een virus was ons land binnen gekomen, een virus genaamd Corona. Voor vele

mensen ineens schakelen in hun doen en laten. Zo ook voor mij. Normaal gesproken ben ik ontzettend druk bezig  met mijn eigen praktijk voor verlies- en rouwbegeleiding. Daarnaast werk ik in de

kinderopvang. Sinds de komst van het Corona virus werd dit ineens wel anders.

Waar eerst nog de kinderopvang open zou blijven, ging deze al snel toch dicht. De opvang zou alleen toegankelijk blijven voor ouders met een vitaal beroep. Er kwamen dus ineens veel minder

kinderen op de opvang dan voorheen het geval was, waardoor er dus ook ineens veel minder pedagogisch medewerkers nodig waren.

De vraag die ik mezelf stelde, was wat ga ik nu doen nu ik minder werk heb?

Ik besloot om niet bij de pakken neer te gaan zitten en dagelijks een zogeheten things to do list te maken. Hierop plande ik tijd in om te werken aan mijn studie en mijn praktijk en uiteraard plande

ik ook tijd in voor mezelf. Laten we wel wezen, juist in een tijd als deze is tijd voor jezelf nu ontzettend belangrijk!


Een Prachtige natuur

Sinds de Corona crisis heerst, ben ik veel meer aan het wandelen. Ik neem dit wandelen dan ook als dagelijks onderdeel op in mijn 'things to do list'. Op deze manier motiveer ik mezelf om echt even

iedere dag minimaal twee keer de deur uit te gaan. En bovendien, ik woon echt in een superomgeving om te wandelen. Ik woon namelijk midden tussen de weilanden  en echt op loopafstand van het bos. De ideale locatie dus om te gaan wandelen, juist in deze gekke en rare tijd.

De weilanden bij mijn huis, staan vaak vol met paarden. Paarden van de maneges uit de omgeving. Wat ik nu vooral bijzonder vind, is dat deze paarden steeds meer naar je toe komen.

Ze kwamen al wel op je af als je langs het weiland liep, maar nu doen ze dit sneller. Ik geniet dan volop van de aandacht die ik krijg van deze prachtige dieren en ik merk ook dat zij genieten van de aandacht die zij weer krijgen.

Maar niet alleen de paarden zijn veel toegankelijker. Ook de dieren in het bos. En dan met name de herten, die nu steeds vaker vastgelegd kunnen worden op de foto. Een wandeling is nu echt gewoon intens genieten. Voorheen ook wel, maar ik merk toch dat het nu anders is. Misschien herken jij dit ook wel? Ervaar jij een zelfde soort gevoel?

YoorsCoronaPositiveChallenge
YoorsCoronaPositiveChallenge

Nieuwe verhalen

Maar niet alleen de natuur bied mooie dingen. Ook op persoonlijk vlak maak ik momenteel supermooie transformaties door ten gevolge van de Corona crisis. Ik heb nu 'echt' tijd om aan mijn praktijk te werken. Ik werk hier dan ook bijna dagelijks aan en merk echt grote stappen vooruit die ik nu doe. Ik bood al een drietal verschillende online cursussen aan die te maken hebben met verlies en rouw. Ik heb nu de aandacht om deze verder uit te werken, meer te verdiepen. Wat ik echt een supervoordeel vind nu, is dat ik zelfs één van de online cursussen dusdanig af heb weten te krijgen, dat deze eindelijk ingediend is voor een accreditatieaanvraag bij het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Dus ook een zeer spannende tijd die ik nu tegemoet ga, want zal deze cursus goedgekeurd gaan worden?

Ook het schrijven van nieuwe verhalen gaat als een trein. Voor de mensen die mij volgen op Yoors, die weten van mijn boek Keuteltje. Het lijkt wel alsof ik meer rust gevonden heb en daardoor ook meer inspiratie om weer te kunnen schrijven en ook denken. Ik heb namelijk zo het idee dat denken toch wel ontzettend nodig is om te kunnen schrijven.Ik nu momenteel dus ook nieuwe verhalen.

Wellicht dat deze crisis ervoor zorgt dat ik straks een tweede boek lanceer. Zou natuurlijk gaaf zijn.


Uit mijn schulp kruipen

Misschien is één van de meest positieve veranderingen wel voornamelijk op persoonlijk vlak. Ik schrijf niet alleen nieuwe verhalen en ik werk niet alleen aan mijn praktijk, maar ik doe ook steeds meer met zichtbaarheid creëren. Ik ben sinds de uitbraak van het Corona virus nog nooit zo vaak live geweest op mijn Facebook-pagina's. Natuurlijk vind ik het eng en spannend om zo in de spotlights te staan. Maar als ik daarna zie wat ik uiteindelijk ermee bereik, dan doet dit toch ook wel heel veel goeds.

Ik heb bijvoorbeeld al in een live mijn kinderboek Keuteltje voorgelezen. Je kan deze overigens terugluisteren als je het leuk vind? Het boek is opgedeeld in drie delen. Ik zet ze bij deze dan ook even voor je op een rijtje:

- Boek voorlezen deel 1

- Boek voorlezen deel 2

- Boek voorlezen deel 3

Laat je overigens ook even een reactie achter onder de live als je geluisterd hebt? Ben ontzettend benieuwd namelijk wat je ervan vind?

YoorsCoronaPositiveChallenge

Wat merken jullie zelf aan positieve veranderingen dankzij de Corona crisis? Laat het weten in een reactie.Schrijf jij net als ik ook graag blogs? Wil je deze ook delen? Of lees jij liever blogs over allerlei
verschillende onderwerpen? Dan nodig ik je bij deze van harte uit om lid te worden van het leukste blog platform.