Libellen in De Deelen


De Deelen is een groot laagveengebied in het zogenaamde Lage Midden van Friesland.  In dit veengebied kan je naast de talrijke vogelsoorten ook veel libellen treffen:

Viervlekken, glassnijders, glanslibellen en juffers...

… in De Deelen kan ik volop mijn libellenhart ophalen.(Foto's zijn gemaakt met de Nikon D5500. Ik maakte gebruik van een telelens 55-300mm of de Sigma macrolens 105mm)

In de zomermaanden lokken bloemen veel vlinders, waaronder  de Argusvlinder. Op een stukje schraal grasland kan je, buiten het broedseizoen, het zeldzame genitiaanklokje vinden.Op ongeveer een kilometer van het startpunt , langs het fietspad, kom je bij de vogelkijkhut waar ik van menig zonsondergang, soms voorafgegaan met een fantastische spreeuwenshow, mocht genieten.
Open water, ruimte, rust en een grote rijkdom aan planten en dieren; dat is wat je treft in dit beschermde natuurgebied  De Deelen.Op Yoors laat ik mijn belevenissen in de natuur zien. Wil jij dat ook doen, of wil je reageren? Log hier in en meld je aan!