19 Talen


Geweldig denk ik direct. Vrijwel meteen daarna: Hmm, voor mijn producten maakt het niet veel verschil.

Maar dan, nog een beetje later, JEMIG, dit is enorm! Als docent op een school met vrij veel internationale studenten, kan ik dit geweldig als platform gebruiken om samenwerking op gang te brengen, om kennisdeling op een veel grotere schaal neer te zetten. Chatfuncties zouden veel persoonlijker en sneller kunnen gaan. Studenten krijgen direct in hun eigen taal ook veel meer begrip van inhoud, maar kunnen dit ook onder “vakgenoten” in hun eigen land veel sneller onder de aandacht brengen, zonder dat ze eerst aparte vertaalsites moeten raadplegen.

Nog weer later, denk ik, ooit zag ik on-line een beschrijving: schrijversplek.nl en dat werd dan Yoors. Is dit dan wel wat er beoogd wordt?

Kennisdeling: ja dat leek mij wel, maar is dit ook een platform voor samenwerking, overleg? Een alternatief voor zowel facebook als LinkedIn?

Ja, dat zou weldegelijk kunnen en door integratie van de verschillende culturen zou het ook daadwerkelijk een enorme verdieping kunnen bieden op de visie die nu on-line gedeeld wordt.

Toch merk ik dat ikzelf een beetje met gemixte gevoelens zit en ik zou het fijn vinden als wij hier met zijn allen ook eens over brainstormen.

Met dat de identiteit zou kunnen gaan veranderen door grootte, maar ook door invulling, zit ik meteen ook na te denken over: hoe zorg je voor vindbaarheid, profilering, ik zie meteen allerlei trainingen naar voren komen hoe je je profiel kunt optimaliseren, hoe je je eigen personal branding kan realiseren, kortom, groot!

Natuurlijk heb ik heel erg de neiging om meteen met mijn studenten aan het werk te gaan hiermee, maar voordat ik dat doe wil ik graag eens met jullie sparren en een weloverwogen keuze kunnen maken.

Dus wat vinden jullie?