Een verborgen boodschap (deel 16)


Lees wat vooraf ging in deel 1 tot en met deel 15, onder ieder deel staat een linkverwijzing naar het volgende

Kijk de kanjer nou:  dapper trekt hij aan de riemen, terwijl het bootje vervaarlijk schommelt. Hij had  zijn colbertje al op de wal uitgetrokken en de mouwen van zijn overhemd opgestroopt.   Een hele reeks losgemaakte knopen laten een perfect gevormde borstkas zien. Vlinders fladderen druk heen en weer in mijn buik. Dat hij destijds voor mij op de knieën is gegaan verwondert me nog steeds. Met mijn uitgezakte lijf, veel te grote gelige tanden, misvormde mombakkes en ondefinieerbaar kapsel, voel ik me naast hem net een trol.  Beauty and the Beast.

Bijna verlies ik het doel van deze missie uit het oog maar mijn man haalt me weer uit mijn zwijmelfase.

'Hoe lang moet ik nog roeien, is die ijsschots nog niet in het zicht?'

'Huh, watte?'  Op het nippertje herpak ik mezelf. 'O ja, je bedoelt opvallend uitziende boei.'