Een verborgen boodschap (deel 9)


Lees wat vooraf ging in deel 1 tot en met deel 8, onder ieder deel staat een linkverwijzing naar het volgende.

'Soms bevatten Trollbeadsbedels verborgen boodschappen, heb ik eens gehoord.' Slinks probeert hij mij toch uit de tent te lokken. 'Zat er niet een kaartje bij?'

'Hoe weet jij dat?' onderzoekend kijk ik hem aan,hij wil slinkse spelletjes spelen. Maar ik kan dat ook! 'Natuurlijk weet je dat niet, anders vroeg je er niet naar. Ja, er zat een briefje bij, ik heb het in een opwelling verscheurd.'

'Stond de betekenis van het sieraad erop?'

'Ja. Dat was ook de reden dat ik zeker wist dat het van hem afkomstig was.'

'O ja?' Hij hangt nu helemaal aan mijn lippen. 'Wil je me vertellen wat erop stond?'

'Iets met borrelende belletjes vanaf de zeebodem. Het heeft te maken met de plaats waar we elkaar ontmoet hadden, jaren geleden. Bij die duikcursus in het IJsselmeer. Hij noemt het altijd nog de Zuiderzee.'