groentesoep in pompoen


Afgelopen vrijdag was het weer tijd om mijn groente-en fruitvoorraad aan te vullen. Deze producten koop ik sinds een paar weken lokaal. Hiermee bedoel ik dat de groente van Voorne-en Putten komen. 

Ik zag kleine, groene pompoenen en het leek mij leuk om die te gebruiken om soep in te serveren. De soep was geen hoogstandje. Mijn recepten zijn tenslotte altijd simpel en smaakvol. 

Neem een broccolistronk, een pastinaak en de inhoud van de pompoenen die ik had leeggehaald. De pitten heb ik niet gebruikt, maar het pompoenvlees wel. Met vegetarische, biologische en gistvrije bouillonpoeder maakte ik er een simpele soep van. Even fijnmaken met de staafmixer en eten maar. 

Deze soep is erg lekker als tussendoortje, maar ook als voorgerecht of met een broodje op de zaterdag. 


Quote

Deze producten koop ik sinds een paar weken lokaal.

 Lekkerereceptenvoor2 - ElisabethsKitchen

Aan de volgorde van de ingredi√ęnten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

 Recept is voor twee personen. 

Wat heb je nodig? 

 • 2 kleine pompoenen
 • 1 pastinaak
 • 1 broccoli-stengel
 • de inhoud¬†van de pompoenen
 • 1 ui
 • 750 milliliter water
 • bouillonpoeder (ongeveer 1 eetlepel)

Hoe bereid je het! 

 1. Was de pompoenen en droog af. 
 2. Snijd voorzichtig wat van de onderkant af als ze niet helemaal recht zijn. 
 3. Snijd een stuk van de kap eraf. En maak voorzichtig een opening met een scherp mes in het vruchtvlees.
 4. Wanneer je het zaad ziet, lepel dit er dan voorzichtig uit. 
 5. Snijd dan de rest van het vruchtvlees eruit, maar probeer de pompoen heel te houden. 
 6. Schil de pastinaak en snijd in stukken. 
 7. Schil de broccolistengel en snijd in stukken.
 8. Pel de ui en snipper hem. Snijd in stukken.
 9. Doe alle groenten in een pan.
 10. Giet het water erop en de bouillonpoeder. 
 11. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten. Hoe kleiner je alles snijd, hoe sneller het gaar is. 
 12. Pureer de soep met de staafmixer. Wanneer het te dik is, kan je nog wat water toevoegen. 
 13. Verwarm de soep en verdeel over de pompoenen. 
 14. En dan...AAN TAFEL


Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 

#nospon


Soep is lekker. En op Yoors vind je hier veel recepten van. Dus kom erbij.

By The Way 

De discussie of vlees/vis wel/niet duurzaam is gaat hier niet gevoerd worden. Waarom niet? Er zijn al zoveel regels en wetten waar we ons aan moeten houden. Ik gun iedereen zijn of haar vrijheid qua eten en/of drinken. Het wordt pas echt nijpend wanneer de dokter gaat vertellen wat niet of wel mag.

Delvino Spijkenisse - daar koop ik mijn producten <<KLIKHIERVOORDEWEBSITE>>

De groente en fruit worden geteeld op de Zuid-Hollandse eilanden. Voorne-Putten heeft veel groente- en fruittelers. Deze hebben zich verenigd. Hierdoor is het mogelijk om lokaal te eten. Hiermee verlaag ik mijn ecologische footprint. De naam is proefschuur. 

<<KLIKHIERVOORDE WEBSITE>>