De eerste Yoors-Workshop encaustic art bij Encaustichris, 6-9-2019


Enige tijd geleden ontstond het idee om een workshop encaustic art te doen met een aantal Yoors bloggers.Ik had al meermalen de vraag gehad of ik workshops gaf, maar ik voelde mij daar nog niet klaar voor. Toen kreeg ik een anonieme gift, met de mededeling: nu kun je workshops gaan geven...... en dus ging ik aan de slag. Visitekaartjes werden gemaakt, een datum werd gezocht, én gevonden. En gisteren was het zover: de eerste Yoories workshop encaustic art. 


Al vroeg was ik in de weer met het klaar zetten van alle spullen. Ik verbouwde onze keuken enigszins, en maakte voor ieder een werkplek. En toen druppelde iedereen binnen. Het is altijd weer even afwachten hoe het in elkaar past, zo'n groepje mensen die elkaar niet kennen, alhoewel ik drie van de vier dames al eens ontmoet had. Maar ook deze keer paste het in elkaar als een perfecte puzzel. Er was direct een gezellige sfeer, en er werd wat afgekletst. 

Het was mijn taak de dames iets te leren over encaustic art, en na een korte introductie en demonstratie gingen de dames aan de slag. Erg leuk om te zien hoe een ieder haar eigen techniek heeft in het schilderen, en haar eigen creaties maakte. Met wat tips en trucs ontstonden werken waar de dames trots op mogen zijn!

Encaustic art maakt vaak veel los bij mensen: het spelen met de was is soms lastig, omdat het het beste werkt als je kunt loslaten dat je werk mooi MOET worden, geloof me, ik herken dat gevoel. Juist als ik iets moois wil maken lukt het vaak niet. Maar grappig genoeg vind een ander iets wat ik niet mooi vind vaak weer geweldig... zo werkte het ook deze middag: door naar elkaars werk te kijken kreeg een ieder meer waardering voor het eigen en ander vrouw's werk.

Deze workshop had een bonus: onze Marion leest de tekeningen met een spirituele inslag, en dat gaf een extra dimensie aan het gebeuren. Hartelijk dank Marion, voor je uitleg!

In alle gezelligheid ben ik vergeten foto's te maken van de werken die gemaakt zijn door de deelneemsters, aan jullie of je deze zelf hieronder wilt toevoegen, voel je niet verplicht! Mijn demo's vind je hieronder.

Ik wil graag de deelneemsters nogmaals hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid en enthousiaste deelname. Begin volgend jaar herhalen we het nog eens!

Wil jij ook een workshop encaustic art bij mij volgen? Dat kan! Je kunt alleen komen, of in een groepje van maximaal 4 personen. Ik kan ook naar jou toe komen met mijn materiaal, in overleg. De kosten voor een workshop zijn 20 euro per persoon. De eerstvolgende workshop staat gepland op woensdag 16 oktober 13:30-16:00. Stuur mij even een berichtje als je deel wilt nemen. Ik woon in Velserbroek, bij Haarlem.

Reageren op deze blog, maar geen Yoors-lid? Meld je hieronder aan, door op inloggen te klikken.