Hanger en presse papier met echte bloemen en encaustic art, werkjes van de dag 12-12-2019


Het was te lang geleden dat ik iets gedaan heb met de droogbloemen en encaustic art, dus ben ik gisteren weer aan de slag geweest. Ik schreef eerder al dat geen tuin meer veilig is voor mij, sinds ik de bloemenpers weer ter hand nam. Ook in IJsland waren niet alle bloemetjes veilig ;-) Met een geïmproviseerde bloemenpers (een toeristenfolder, met een paar pakken sap er bovenop) heb ik wat bloemetjes gedroogd. Deze bloemen plukte ik tijdens een van de indrukwekkendste wandelingen: naar een waterval, de blog volgt spoedig...
De naam van de bloemetjes is mij onbekend, dat ga ik uitzoeken als ik volgend jaar weer in IJsland ben. Ik heb de bloemetjes in de blauwe was laten zakken, en het geheel toen achter een cabochon gemonteerd, om er vervolgens een hanger van te maken. 

Het is weer eens een ander vakantie-souvenir :-)

De hanger is 4cm in doorsnede, en niet te koop.


encausticart
encausticartMijn tweede werk is een presse papier, 6 cm in doorsnede, en hierin vind je een Fluitekruid, gedroogd in mijn bloemenpers, verzonken in blauwe bijenwas. Ik ben erg tevreden over het effect dat de bol geeft aan de schermvormige bloem. 

De luchtbelletjes, die ik normaal vervloek, geven aan dit werk een extra dimensie.

Ik ben er blij mee, deze presse papier blijft bij mij (blauw is mijn kleur), maar er zullen er ongetwijfeld meer volgen.


Tot zover mijn werkjes van deze dag, vandaag ga ik een andere vorm van creativiteit uiten: het is weer hoog tijd voor het jaarlijkse kerstbakken-festijn. Samen met mijn vader ga ik kerststukken maken, een traditie die we zo lang mogelijk volhouden. Morgen hoop ik de resultaten te posten. 

#encausticart #encaustic  #droogbloemen #pressepapier #cabouchon #diy #hanger #pendant           

More