Z
MyFeelings 15 'Onbestemd gevoel' | The Original Enrique

MyFeelings 15 'Onbestemd gevoel'

Herken je dat? Je niet goed voelen maar er geen woorden aan kunnen geven?

En probeer het dan maar eens uit te leggen. Wat je ook zegt; het komt niet eens in de buurt bij wat je zou wíllen zeggen. Daarmee zet je iemand die het probeert te begrijpen telkens op het verkeerde been. Is zwijgen dan 't beste? Kan ook weer een verkeerde indruk geven...

Van meerdere mensen heb ik gehoord dat het ook aan de maan kan liggen...

Je gevoel dus, zou (mede) afhankelijk kunnen zijn van de stand van de maan. Al gehoord van meerdere Yoorsies. Vandaag, 06-03-2019 is het nieuwe maan, volgens dit blog. Wanneer je op de link klikt, zie je altijd de actuele stand van de maan. Dus als je morgen klikt, is het al geen nieuwe maan meer; dat even voor de volledigheid.

Mijn Rondeel:

De laatste tijd schrijf ik redelijk wat gedichten in de dichtvorm rondeel; zo ook deze keer. Het is een mooie uitdaging voor mij om te spelen met vooral de terugkerende zinnen die dan net iets anders betekenen of in een andere context komen te staan. Daar ben ik deze keer goed in geslaagd, vind ik zelf. Soms schud ik de rondelen zo uit m'n mouw en soms kost het me wat meer moeite, zoals bij de volgende. Mijn gevoel heb ik er niet in kunnen vangen maar wel mijn gevoel over mijn gevoel. Volg je me nog? Hier komt ie:

Woordenloos

 

Wanneer woorden ontoereikend blijken

Als je niet kunt uiten wat je voelt

Mensen willen hun hand uitreiken

Wanneer woorden ontoereikend blijken

Men gaat anders naar je kijken

Men weet niet, waar jij op doelt

Wanneer woorden ontoereikend blijken

Als je niet kunt uiten wat je voelt

© 06-03-2019 (Laatste update: 03-11-2020) Copyright; Blog, titel(s), tekst(en) en gedicht (Rondeel) van/door:  © The Original Enrique   ( enrique.dutch@gmail.com )  Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.  Afbeeldingen Pixabayhttps://pixabay.com/photos/black-and-white-landscape-marine-1819676/   (header)  En:  https://pixabay.com/photos/man-rain-snow-rain-alone-cigarette-3915438/   (bewerkt) Tags: #fotogedichten#dichtvormen#rondeel#gevoelens#emoties#uiten#frustratie#woordenloos#zwijgen#PoetryByEnrique #PBE

Enkele andere gedichten en dichtvormen van mij:

Dicht gezellig mee!
Het is Gratis!

Share
DM