EMERALD WORLD ... Encaustic op linnen/doek


EMERALD WORLD ... Encaustic op linnen/doek

Een aantal weken geleden maakt ik de reis naar het verre Zuiden, Limburg om precies te zijn om een encaustic vriendin op te zoeken. Wat mij betreft is zij de 'goereoe' van deze kunst. 'onze ' Liesbeth.  Haar manier van werken spreekt mij enorm aan , initiutief en met alle ruimte voor jezelf in wat mag. 

Ik zag doeken staan en vroeg hoe zij encaustic op doek/linnen kreeg. Tja , voor ik het wist lag er een doek op de tafel en had ik van alles in mijn handen en om mij heen liggen deze ervaring zelf ook op te doen Ik moest even slikken , zo  goed in nieuwe dingen aanpakken ben ik ook niet altijd . Het kan wel eens 'bijten'.

Daar is een mooi doek uit 'geboren' waarbij ze mij op weg heeft geholpen deze techniek en beetje onder de knie te krijgen. Ik zeg ....een beetje . Er is nog wel wat oefening en tijd voor nodig. Dat hoop ik eigenlijk weer meer te krijgen (tijd) na de afgelopen jaren van gezondheidsdramatiek om mij heen. 

Het eerst doek laat ik nog zien. Dit is mij eigen maaksel. eerst wilde ik het al weggooien, want ik vond het maar niks. Christel had daar andere ideen over en zo werd ik ook weer verder aan het werk gezet. Soms hebben wij die leifdevolle duwtje van elkaar even nodig.  Ik ben er dus verder mee aan de slag gegaan en inmiddels  durf i het wel te laten zien . Ik mag nog veel oefenen, daar kijk ik naar uit.  Het is ook erg leuk om te doen . Wel een stuk groter 50x 50, dan het gebruikelijk papier van A6, A5 , A 4 of maximaal A3  voor mij. Het werkt totaal anders als op papier, en een leuke uitdaging.

Dus nu heb ik er buiten het papier, sieraden ook een andere variant bij om mij bezig te houden.

Wat denk je ... mag het blijven ?

Mary-José