Running on Fruit - Wat is fruitarisme?


Elke fruitarian die ik ken heeft zijn eigen definitie, maar voor mij gaat het om het consumeren van tenminste 90% fruit in mijn dagelijkse voeding. De resterende 10% kunnen bladgroenten en kruiden zijn, maar ook noten en zaden. Er zijn fruitarians die alleen fruit eten als het van de boom is gevallen, en er zijn fruitarians die enkel fruit eten.

 Fruitarians willen zo min mogelijk schade aanrichten met hun voedselconsumptie. Daarom eten strikte  fruitarians geen wortelgroentes, omdat dit betekent dat de plant wordt gedood. Dus eten we meestal alleen de vrucht van de plant en niet de plant zelf. Maar dit is iets dat iedereen voor zichzelf moet beslissen. 

Persoonlijk geniet ik af en toe van een grote salade die bestaat uit sla, verse tomaten, paprika's, komkommer en avocado. Ik experimenteer ook graag met fruitige dressings :) Ik kijk ernaar uit om in de toekomst enkele van mijn favoriete salade-recepten met jullie te delen! 

Fruitarisme is eenvoudig. Het houdt geen koken in, alles wordt rauw gegeten, precies zoals de natuur het voor de mens bedoeld heeft. Het is het fastfood van de natuur, je kunt bijna overal fruit eten - afhankelijk van het fruit en de plaats, natuurlijk! Misschien is het eten van een grote watermeloen in de bus niet erg handig;)