De wederpartij en zijn kinderen


https://yoo.rs/soberana/blog/herstart-vroegere-relatie-verweer-van-de-wederpartij-deel-2-1563573336.html?Ysid=11672


Anderhalf jaar later hertrouwde hij. Zijn tweede echtgenote was een aantal jaren ouder en wilde direct een kind. Hij had gedacht dat het gemis van zijn dochter hierdoor zou worden verzacht.

Al snel merkte hij dat het huwelijk een vergissing was. Zijn nieuwe echtgenote leek uiterlijk op Elvira, maar miste haar intelligentie: hij kon geen fatsoenlijk gesprek met haar voeren.

Drie maanden na de geboorte van hun zoon studeerde hij af, vroeg echtscheiding aan en keerde terug naar Curacao. Hij voldeed aan zijn financiele verplichtingen en probeerde in de vakanties een band op te bouwen met de jongen.


'Ik ben erger dan die ezel uit dat Nederlandse spreekwoord: ik ontmoette opnieuw een dame die op Elvira leek en on top of it hetzelfde parfum gebruikte en weer ging ik voor de bijl.

Vijf jaar en twee kinderen later was het over en sluiten.'


Hij voelde zich schuldig tegenover al zijn kinderen. De drie aan wie hij zijn liefde, aandacht en materiele voorzieningen kwijt kon, verwende hij daarom buitensporig.


De onbekende zoon

Vijfentwintig jaar na de scheiding van Elvira, werd hij opgebeld door een Nederlands sprekende meneer met dezelfde familienaam als zij. Ieder nieuws van Elvira en zijn dochter was meer dan welkom, dus hij had de man verzocht naar zijn huisadres te komen.


'Ik zag het al toen hij voor mijn tuinhek uit de huurauto stapte en naar mij toe liep.

Ik loop als een gorilla: een jonge man met mijn postuur en hetzelfde loopje. Een gezicht dat een combinatie was van Elvira's mooie gelaatstrekken en mijn lelijke smoelwerk. Ik dacht dat ik een hartstilstand zou krijgen.'


Er werd hem een paspoort onder zijn neus gehouden en een geboorte-akte:

'Ik ben de zoon van Elvira...'

'… en van mij!' Op de geboorte-akte stond 'vader onbekend'.


Ze hadden uren zitten praten en hun beider puzzelstukjes samengevoegd.

'Onder normale omstandigheden begin je als vader een band met je kind op te bouwen, zodra het is geboren; ik kreeg ineens een zoon van 24.

Natuurlijk bood ik direct aan hem te erkennen; mijn oudste zoon die de naam van zijn moeder droeg. Hij weigerde: niet uit rancune, maar omdat Eleanore, mijn dochter, haar familienaam had laten wijzigen in die van hun moeder, zodra zij meerderjarig werd.

Met naam en al uitgegumd. Vader onbekend...'


De zoon had ook financiele ondersteuning geweigerd. Evenmin uit rancune, maar hij vond het niet nodig. Hij was direct na zijn eindexamen gaan werken, had in de avonduren gestudeerd en had een prima baan: 'Ik waardeer uw aanbod, maar ik kan uitstekend mijn eigen broek ophouden.'

Vader onbekend en overbodig...


Ook zijn dochter sloeg financiele ondersteuning af, op een heel wat minder vriendelijke toon dan haar broer: 'Ik ben advocate, binnenkort verdien ik meer dan jij. Het is mijn eer te na om geld aan te nemen van vreemde mannen!'

Vader onbekend, overbodig en ongewenst...


https://yoo.rs/soberana/blog/herstart-vroegere-relatie-de-moeder-van-de-furie-in-dupliek-1563763822.html?Ysid=11672