Mijn eerste workshop gegeven!


"Geef je ook workshops?" Die vraag wordt me met enige regelmaat gesteld. Tot voor kort schoot ik dan in de lach, denkend dat ik daar nog lang niet goed genoeg voor was, en ik dat helemaal niet zou kunnen. Maar na aanmoediging van velen, en een beetje oefenen op de open dag van de imkervereniging Haarlemmermeer, en geholpen te hebben op de Kreadoe, en niet te vergeten de prachtige gift die ik kreeg, besloot ik het te proberen. 

Er werden plannen gesmeed voor een workshop met Yoors-leden, en intussen kwam er een collega die mij ook vroeg of ik workshops gaf. Voor het eerst zei ik voorzichtig "ja". Ik zou mijn allereerste workshop gaan geven aan mijn collega en haar moeder! Bloedspannend vond ik het! 

De datum werd gepland, en gisteren was het zover: ik bouwde onze keuken om tot workshopruimte, en zette alles klaar. In mijn hoofd had ik een programmaatje, maar ik wilde het ook loslaten, vaak loopt het vanzelf.

Keurig op tijd zag ik mijn collega en haar moeder aankomen. "Daar gaan we!", dacht ik. 


We maakten kennis, en ik kreeg direct een kadootje, "omdat het je eerste workshop is". Hoe lief!! Ik reeg een doosje vol wijsheid, iets dat ik ken van naam, en al vaak heb staan bewonderen. Ik vind het prachtig!

Vervolgens begonnen we aan de workshop. Na een korte uitleg over de techniek, en de waarschuwing dat het strijkijzer en de tekenpen erg heet zijn (ik heb ervaring), ben ik begonnen met een kleine demonstratie in de vorm van een landschapje.

Ik liet zien welke effecten je kunt maken met het strijkijzertje, en er werd enthousiast aan de slag gegaan.

Al babbelend over van alles en nog wat schilderden we er op los, en ontstonden er mooie creaties, over de een waren we meer tevreden dan over de ander, en dat hangt vooral af van je eigen verwachtingen.


De tijd vloog werkelijk om. 


We hadden twee, tweeënhalf uur gereserveerd voor de workshop, dat werden er drieënhalf :-)

Geen probleem, volgens mij hebben de dames genoten!

Ik laat de foto's voor zich spreken....

Met dank aan Varja voor de foto's!

Mijn eerste workshop was een succes, en smaakt zeker naar meer! 

Wil jij een workshop bij mij volgen? Stuur me dan gerust een privé bericht. 

De kosten voor een workshop bij mij thuis (in Velserbroek, bij Haarlem) zijn € 20,- per persoon, maximaal 4 personen.

Ook vertellen over je ervaringen, of reageren op deze blog, maar geen Yoors lid?


Je kunt alleen bloggen of reageren als je Yoors lid bent. Lid worden kan gratis, door hier onder op "Inloggen" te klikken.

Je bent van harte welkom op Yoors!