Review: Johma gevuld eitje salade


"Verkozen tot het beste product van het jaar", vervolgens staat er: 2017-2018 (?)

Of het meest misleidend? De officiële benaming luidt namelijk: 'eisalade met kerrie'.

Prijs/inhoud: Goed, Jumbo claimt altijd het goedkoopste te zijn bij hetzelfde product. Toch vond ik 'm bij Plus voor €2,15 waar dezelfde verpakking bij Jumbo €2,23 kost, voor 175 gram. Maar het gaat hier niet om het vergelijken van supermarkten, ik wou dat 'product van het jaar' wel eens proberen...

Aan de verpakking ligt 't niet; dit ziet er vrolijk en veelbelovend uit.

Het 2-sterren beter leven keurmerk valt goed op...

Een beetje gedesillusioneerd wanneer je 't op je brood smeert.

Uiterlijk: Het is een geel/groene vrij dunne 'puree' en er zitten inderdaad wat stukjes ei/eigeel in. Bij 'gevuld eitje' had ik een iets grovere structuur verwacht en een andere kleur. De afbeelding op de verpakking doet absoluut geen recht aan de inhoud. Na de eerste desillusie komt de tweede;

De smaak: Wanneer ik dit blind geproefd zou hebben, had ik gezegd dat het kerriesalade was. De kerriesmaak overheerst en met ei heeft het niet veel meer te maken. Overigens gebruik ik helemaal geen kerrie wanneer ik gevulde eieren maak, maar dat terzijde.

Ingredienten, voedingswaarde en allergie-informatie: Hiervoor gebruik ik een link naar Jumbo supermarkten omdat het daar heel compleet staat omschreven. De site claimt dat het een zeer laag glutengehalte heeft, terwijl Johma aangeeft dat er tarwe in zit, netjes onder de allergiewaarschuwing. Dit is op z'n minst merkwaardig te noemen...

Mijn eindoordeel/-cijfer: De structuur en smaak vallen tegen, vooral als je af gaat op de veelbelovende verpakking. Een transparant bakje kerriesalade is goedkoper en zeker net zo lekker wat mij betreft. Het product bevat dus 'gewoon' gluten, daar is Johma zelf vrij transparant over. Vanwege het 'beter leven' keurmerk, kan ik er als cijfer nog net een 6 van maken, waar ik eerder dacht aan een 5,5.

Disclaimer: Dit blog vertegenwoordigt mijn mening en hier kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.

© 07-12-2018 (Laatste update: 27-11-2019) Copyright; Blog, titel, tekst(en) en alle afbeeldingen van/door: © The Original Enrique   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Tags: #johma#gevuldeitje#salade#salades#eiersalade#kerriesalade#gevuldeitjesalade#food#foodsanddrinks#review#ReviewsByEnrique#test#getest Dit blog/ik word niet gesponsord; wanneer dat wel het geval is/word, zal ik dat altijd duidelijk aangeven.

Enkele andere reviews van mij binnen 'Foods and drinks':