Verwarring op sinterklaasavond.....


#feestdagen

Ik moet even denken aan begin jaren zeventig. Manlief heeft een geintje met mij uitgehaald. Ik liep te zeuren dat ik contactlenzen wilde.  Heeft hij die gemaakt van jampotbodems ingepakt en tegen de buren gezegd om die onderin de mand te stoppen. De buren zorgde ervoor dat die mand voor de deur werd gezet. Ik pak hem altijd in in een speciale volgorde “het” pakje onderin en voor Centa bovenop. Afijn die mand kwam en ik begreep er helemaal niks van compleet overhoop. Het botje voor Centa moest ik eerst zoeken want zij stond al ongeduldig te wachten.

 

Het zweet brak me uit hoor inwendig mopperend op de buren dat ze hadden zitten snuffelen. Tot als laatste een pakje voor mij kwam nou ik lag echt helemaal in een deuk. Een gedicht erbij kosterlijk gewoon.

Leuk begin van de feestdagen!! 


feestdagen