×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Laatste deel van de stoppen met roken dagboeken.


        

Vandaag de laatste deel van mijn serie dagboeken stoppen met roken. Ik had verteld dat ik aan het minderen was met de Champix maar mijn bloeddruk bleef toch wat door stijgen en ik had wat last van een op hol slaand hart. Ik ben na een week gehalveerd te zijn, nu helemaal gestopt met de Champix.

“Mijn coach” was ook weer terug van vakantie en die belde me. Maandag. Nou werkelijk, ze zei toch dingen, alles wat ze juist niet tegen me gezegd had, en ik graag had geweten, daar zei ze op: Oh, ik dacht dat ik je dat wel verteld had.

·        Ze had niet verteld dat als je nog niet door je eigen risico heen bent, je de Champix zelf moet betalen.

·        Ze had niet verteld dat er een vervanger voor haar was, tijdens haar vakantie.

·        Ze had niet verteld dat als je stopt, je de volgende zendingen stop moet zetten want anders blijft de Nationale Apotheek zenden en je kunt betalen.

·        Mijn bloeddruk moet zeer regelmatig gecontroleerd worden omdat ik een hersenbloeding heb gehad.

·        Er komt geen afspraak meer omdat ik “het zelf wel kan?”

·        Ik moest maar kijken of ik vriendinnen had die gingen stoppen met roken, kon ik de overige Champix wel aan hen geven/ verkopen. WAT??????? Een verpleegkundige die zegt dat je medicijnen aan anderen moet geven??? Regel 1 in de verpleegkunde: Never nooit medicijnen doorgeven.

Ik heb dus geen goede ervaringen met de coach en gelukkig zijn mijn man en ik beiden verpleegkundige en herkennen dus ook symptomen. Daarom nu ook helemaal gestopt. Ook heb ik zelf een bloeddrukmeter in huis  maar een leek is mooi klaar met zo’n coach.

Het is dus nu helemaal klaar en wat ben ik blij dat ik van alle medicijnen af ben, ja, de verslavingsmedicijnen dan hè. Je kunt je er geen voorstelling van maken hoe blij ik daarmee ben.

·        Weer een nieuwe fase in mijn leven

·        Ik ben met mijn gewicht bezig, wat heel goed gaat.

·        Ik ben aan het sporten wat heel erg leuk is.

Dus; Mission completed

Dank voor het lezen van mijn dagboeken hoor.

Vlindertje, bedankt voor de foto van de header. https://yoo.rs/useroverview/13764/vlindertje73
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts